Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

• Replies 2.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Ja u siebie tez dotaczałem taką tulejkę. Robiłem też całą lufę, więc dopasowana była idealnie. Z montażem nie ma żadnych problemów. U mnie wystarczyła odrobina kleju i trzyma się dzielnie przez ponad 3 lata. (Z dwójnogiem też używana) ;-)

Posted

Dzięki merytorycznej pomocy Kurbaszego na PW dorobiłem się tej "tulejki" przy kolanie :) Nic nie kleiłem, tylko wszystko jest wciskane prasą hydrauliczną w moim wypadku i szlifowane tak więc pod wpływem ciepła mniejsza tulejka zespoliła się z większą i całość po rozgrzaniu lekko nadtopiła Znal i samoistnie dodatkowo wkleiła się sama na stałe w kolanko.

213027_orig.jpg

Posted

Teraz zarzucę ofertą kupna:

Kupię kolano gazowe od tantala/beryla. Nie interesują mnie Znalowe przerabiane na berylowskie. Potrzebuje czystej stali, bo ZnAlowe mi właśnie pękło...

Posted

Panowie szukam kolanka gazowego do ak-74 w standardzie vfc/boyi.

Moje poprzednie klękło niespodziewanie i potrzebuje na gwałt praktycznie.

Z góry przepraszam, za znowu "komis" w tym temacie, ale szukam już wszędzie gdzie tylko mogę i nigdzie nikt nie ma.

Posted (edited)

Witam. Planuję przerobić moją CM.037 na mini berylka. Mam w niej już body od firmy boyi znalowe ;( ale lepsze to niż abs.

O kolbę się nie martwię http://azteko.pl/cym...-ak-p-7304.html ta myślę że spasuje ew. się powierci trochę. Mam pytanie odnośnie przedniej części największy problem wg mnie to ta część http://img04.tablica...7-asg-opole.jpg da się ją jakoś przerobić/zastąpić aby była mniej więcej jak w mini-berylku?

Edit: Albo czy ktoś ma pomysł jak to przerobić. Ja miałem taki żeby trochę popiłować i spasować z frontowymi plastikami.

Idąc tym tropem przerabiać plastiki od ak74 czy może dostanę gdzieś gotowe z szynami za nie duże pieniądze?

Edited by Lewy25
Posted

tyle sensu co mieszanie budyniu buldożerem.

Nie dało się tego lepiej ująć :)

Zauważyłem, że ci co zaczęli takie "projekty" skończyli jeszcze w przedsionku i potem wiszą takie "ala beryle" w komisie.