Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

• Replies 2.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Panowie dysponowałby ktoś z was wymiarami zwalniacza magazynka w berylu?

Też się przychylam do tej prośby, ale myślę, że lepszym pomysłem będzie jeśli ktoś posiada rysunek techniczny całego zwalniacza :))

Tak więc wielkie plisssssssssss :)

Posted (edited)

Jakbyś dał rade to myśle, że takie wymiary byłyby powodem uciechy wielu berylorobów

Skoro już o wymiarach mówimy, zna ktoś wymiary wybitego kalibru na podstawie szczerbinki?

Sory, że tak chaotycznie poopisywałem31569904.jpg

Edited by Znachor
Posted (edited)

Dla przykładu:

Jeśli podano, że b=4mm, a fizycznie na zdjęciu, które sobie wydrukujesz ma np.8mm

a szukany wymiar na zdjęciu ma 16mm to ile ma w rzeczywistosci?

Edited by x54
Posted

Z cyklu "Miniacz dla ubogich" :)

mini.jpg

http://postimg.org/image/nazodi26p/

Wszystko samoróbki, "podstawa szczerbinki" jeszcze do skończenia, całość świeżo psiknięta farbą. Mam zamiar skończyć podstawę, poprawić całość estetycznie, dorobić okucie łoża i nakładki, po czym oddać w dobre ręce. Jak ktoś sobie ostrzy ząbki na takiego i chce przygarnąć w dobrej cenie niech pisze na PW.

Jutro jak czas pozwoli wrzucę fotki dorabianych kolb do Beryli. Można już składać zamówienia :)

Posted (edited)

Na drukarce zrobiłem risy, dziś będę też robił okucie łoża i nakładki. Replika była "polem doświadczalnym" pod konwersję do miniberyla w systemie TM. Będzie w końcu propozycja dla mniej wymagających użytkowników, którzy chcą przerabiać na Beryle swoje CM031, czy nawet 028 :icon_smile:

Lepsze zdjęcie wrzucę jak w ogólnym bałaganie remontowym znajdę sensowniejszy aparat :)

Edited by Dread
Posted

Mogłem dać niżej ale wtedy śruba która trzyma dźwignię nie trafiła by na gwint w gb.

Na zdjęciu bezpiecznik jest w pozycji "odbezpieczony" po zabezpieczeniu jest niewielka szpara pomiędzy deklem a dźwignią (5mm w najbardziej odległych punktach).ale jest w moich granicach dopuszczalności :P

Posted

Wiem, ale akurat zrobienie tak , żeby było git i żeby wszystko trafiało to nie jest duży problem, jak się chwile pogłówkuje :) Wszak to tylko replika, i to w dodatku asg gdzei odstępstwa są dopuszczalne z racji bebechów. Jeszcze raz gratki za dobra robote :)