Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

• Replies 2.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Nie widzę przeciwwskazań. Podstawę szczerbinki masz przerobioną pod nakładki berylowskie? Jak tak to powinno bez problemu wejść. Z resztą, te szyny są zrobione tak, że można nawet na zwykłego AK założyć.

Posted

@x54: na reklamację lub regulację - nie pytałem, ale był z karabinkiem i coś tam omawiał.

Reklamacja oraz gwarancja bo karabinek pewnie był na gwarancji chociaż niekoniecznie.

Sklepy z bronią można poszukać, które mają w ofercie Beryle. Tylko do takiego sklepu to trzeba zadzwonić, najlepiej zaliczkę przelać itd.

Obecnie zamówienia są wstrzymane co nie oznacza, że nie były i nie będą realizowane.

Części zamienne, zestawy naprawcze będą jeszcze produkowane więc będzie pewnie można zamówić u nich części bez problemu.

Posted

Nie widzę przeciwwskazań. Podstawę szczerbinki masz przerobioną pod nakładki berylowskie? Jak tak to powinno bez problemu wejść. Z resztą, te szyny są zrobione tak, że można nawet na zwykłego AK założyć.

Na AK bez przeróbek nakładki nie wejdzie.

Posted

@x54: na reklamację lub regulację - nie pytałem, ale był z karabinkiem i coś tam omawiał.

Reklamacja oraz gwarancja bo karabinek pewnie był na gwarancji chociaż niekoniecznie.

Sklepy z bronią można poszukać, które mają w ofercie Beryle. Tylko do takiego sklepu to trzeba zadzwonić, najlepiej zaliczkę przelać itd.

Obecnie zamówienia są wstrzymane co nie oznacza, że nie były i nie będą realizowane.

Części zamienne, zestawy naprawcze będą jeszcze produkowane więc będzie pewnie można zamówić u nich części bez problemu.

No własnie sek w tym, że nie. Nie dostają sklepy, rusznikarze, itd. Wiem, bo obdzwoniłem kilku i wszyscy płaczą bo mają zatrzymane roboty brak możliwosci serwisowania itd. W sklepach pusto lub jakies airsoftowe resztki.

Posted (edited)

Tam mam oryginał zamontowany. Większość części pochodzi od wersji ostrej ;) Czyli jak będzie pasować to świetnie.

Edited by Lemur20
Posted

Mam zamiar zamówić kolbe od beryla wz96 ale ma poniszczoną "gume" (bo chyba jest to z takiego czegoś zrobione) na tych "prętach" i czy da się to jakoś wymienić ? albo z czego zrobić ? wybaczcie za nie fachowe nazwy i brak wiedzy ale nigdy nie miałem w łapach takiej kolby :)

Posted (edited)

Mówisz o tej w komisie ? Bierz i nie marudź, to nie jest guma tylko rurka termokurczliwa. Pójdziesz do pierwszej lepszej hurtowni z art. elektrycznymi i tam sobie dobierzesz koszt ok. 3 zł/m

Edited by mbiechu
Posted

"Osłona ramienia dolnego" P331-02-014 to jest nic innego jak zwykła rurka termokurczliwa :)

Ale fakt na drugiej kolbie mam bardziej gumowe osłony ale tak samo badziew podatny jest uszkodzenia

Posted

Nie widziałem "zwykłych" rurek termokurczliwych o tak grubych ściankach.

Ale może nie widziałem wszystkiego.

To by się zgadzało, tylko w praktyce nazywa się to rury grubościenne, termokurczliwe, w necie od zaebu.

Posted

Właśnie, to jakoś środek-początek tematu były fotki.

Ja nie wiem, jak ja swojego Miniasa robiłem to cały temat przetrząsnąłem, jedyne o co się zapytałem to jak zrobić podstawę szczerbinki, Dread wtedy napisał instrukcję (do obu TM i VFC).