Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

• 2 weeks later...
  • Replies 2.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted (edited)

1. Produkt niedostępny.

2. Nawet jeśli przerzeźbisz tę kolbę z obsadą na tyle, by zmieścić Gearbox, musiałbyś najpierw wynitować swoją obsadę z zawiasem i zanitować tę na nowo.

3. potem wypadałoby zaszpachlować wszelkie otwory jakie masz po składanej kolbie.

4. Należy też wspomnieć, że korpus w aks74u jest ścięty pod lekkim kątem.

Edited by senkuPH
Posted

Dzięki Znachor :icon_smile:

Akurat przyda się mojemu kumplowi do budowy mini beryla. Teraz jeszcze podstawa muchy, bezpiecznik, ris, obsada łoża, kolba i magazynek :icon_wink:

Posted

Informacja dla kolegi Znachora:

jezeli bedziesz korzystał z komory hop up od GHK AKM to niestety jest plastikowa i straszna z niej kicha lepiej zrobić ja samemu, mi jedna z GHK rozleciala sie po 3 magazynkach,

tak samo z tym elementem:

http://www.wgcshop.com/products?search_From=category&item=ghk-original-parts--chamber-base-for-gkm-gkm-10&search=category&rs=GHK%20Original%20GBB%20Parts&catid=80&cat=663&view_choice=a

miałem na nim bardzo dużo zacięć, szlifowałem nawet szczęki od magazynka żeby mi lepiej podawał, ale tą część musiałem zrobić od nowa

Posted

Sprawa wygląda tak, że mam Beryla i budowalem go drogą naokoło, bo nie wsparłem się na AKM czy AK-74 z ghk tylko na korpusie boyi, gdzie to tylko sama blacha, bo obsadę lufy mam z oryginału (beryla) i całą komore mam przerobioną. Na tym moim kulawym magu wystrzelilem testowo jakies 3k kulek i narazie nic. Jest ona zupełnie inaczej montowana niż w tym GHK. Tak aporpos mało co zostało też z bebechów ghk (zamek, dysza, komora przerobiona), reszta to oryginalne czesci Beryl, kurek jest dorabiany ze stali, oczywiscie mocniejsze sprezynki lub oryginalne, zbijak ze stali). Zamówiłem nowy mag, zobaczymy co z tego będzie :DDD

Posted

Nad serią pracuje, tak samo jak zamkiem stalowym oryginalnym przerobionym pod standard GHK.

Komora jak komora xD Jak oglądasz komorę (bez tej plastikowej windy na kulki/czoła) to po bokach ma takie 2 prowadnice od zewnatrz. Usunąłem je bo nie szło jej usadowić w odpowiednim miejscu. Tak wymierzyłem wszystko, że idealnie od tyłu zaparła się o lufę, od frontu- dół i boki tej windy zaokrągliłem i wyfrezowałem miejsce na nią w obsadzie lufy. Przez co nie muszę jej przykręcać, tylko jest na wcisk. Trzyma się sztywno i pewnie :) Od góry teraz już jest taka plastikowa zabudowa aby wszystko ładnie wyglądało. Wrzucę filmik, na którym jeszcze nie ma tej zabudowy, tylko prowizorka z kleju na gorąco - tez spełnia swoje zadanie, ale jednak była to prowizorka xD Przechulała ponad 15k kulek podczas testów (no jednak zanim osiągnąłem nirwanę w działaniu tego customa to trochę musiała wypluc BB'sów xD

Mam dyszę high flow, przez co byłem zmuszony na zrobienie zaworu w magu też high flow - o gazożerność się nie boje, bo mam HP i przez to, że FPS wzrosły spoooooroooo i mogę zejść z ciśnienia - wczesniej musiałem dawać mu ok 140-160psi aby mieć ok 480fps. Teraz 100psi a efekt ten sam :) Co ciekawe na green gazie i tej samej konfiguracji pluje ledwo 420fps

Nowy mag i gada jak złoto. GF znowu stanął na wysokości zadania w załatwieniu go dla mnie :)

Generalnie Replika w finalnym wyglądzie na dniach pojawi się u Dredzia na kanale, w weekend nagrywalismy materiał.

https://www.youtube.com/watch?v=C6u_saXlfno

Posted

Mam oryginalną płytkę "selektora", kombinuje nad tym. Ciesze się, że udało mi się dokonać pewnego przełomu, że da się złożyć CAŁKOWICIE customową replikę budowaną od podstaw, która w opinii wielu emanuje koszernością nie tyle przez GBB co przez konstrukcję full steel na oryginale (tylko sama blacha blacha jest od Boyca, lufa dorabiana ze stali, reszta to oryginał, łącznie z ogonem kolby)

Priorytetem jest dla mnie zamek/suwadło ze stali na podstawie oryginalnego suwadła, a z racji, że jest to GBB to sprawa nie jest taka prosta xD

Posted

@Znachor: możesz wrzucić fotkę środka?

Może być na PW.

Jeżeli działa to w zasadzie jak oryginał to nie ma żadnego problemu, aby zaadoptować ogranicznik długości serii z oryginału.