Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

• Replies 2.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted (edited)

jaki chcesz :icon_wink: i na ile wyceniasz taka robote?

Dla mnie to kilak godzin dłubania :icon_wink:

Ogólnie fi 22mm

reszte MG zapraszam na PW

Edited by tymom
Posted (edited)

Własnie sobie sprawdziłem wymiary z oryginalnym tłumikiem - 90% wymiarów z tego rysunku się nie zgadza - nawet tak prozaiczna sprawa jak długość.

I nie fi 22 tylko 23 jak już.

Edited by x54
Posted (edited)

W korpusach AK są powgrzewane blaszki ~~2mm od środka. Czy ktoś próbował je w jakiś sposób oderwać? Czy takie coś jest trudno zrobić/są jakieś sposoby, czy na siłę? Chciałbym to zrobić w celu wstawienia blaszek o grubości 1mm, tak aby całość była równa 2mm, jak w oryginale.

...(powoli idzie)

Edited by Koksos
Posted (edited)

Tu niestety są grzane. I jeśli ktoś się za to ma zamiar zabierać to polecam znaleźć miejsca zgrzania (około 6-7) i poprzewiercać je. Blaszka sama odpadnie. Nie polecam podważać na siłę, bo strasznie się wygina korpus.

trzeba klepać.

Edited by Koksos
Posted (edited)

Na przełomie październik/listopad zeszłego roku byłem tam na szkoleniu.

Zapytałem czy zrobią mi długie łoże z szynami do AKMS'a. W odpowiedzi usłyszałem tylko, że potrzebują rysunek, wymiary i robią. Co do ceny to kwestia indywidualna, ale oscylowało to w granicach 300 - 500 zł jednak koncepcja się zmieniła.

Numer jaki podałem wcześniej jest numerem katalogowym części zamiennych.

Obecnie może nie realizują zamówień indywidualnych chociaż jak wyjeżdżałem z fabryki to przyjechał do nich gość na reklamację czy regulację cywilnej wersji Beryla.

Do tego zamówienia cywilne nadal widnieją na stronie.

Tak jak napisał x54 - nie każdego stać, a pewnie zapytań airsoftowców o kolbę po cenie z allegro mają wiele i nawet na nie nie reagują zwłaszcza jak ktoś prowadzi korespondencję anonimowo.

Pod uwagę należy również wziąć to, że nową siedzibę budują/wybudowali i przygotowują się do produkcji MSBS'a jednakże kbs wz. 96 Beryl w wersji C pod koniec zeszłego roku był w dużych ilościach dla wojska produkowany.

EDYTA:

Kolbę można spróbować zamówić poprzez sklep z bronią, który prowadzi sprzedaż cywilnej wersji Beryla - im będzie łatwiej. Oczywiście pewnie doliczą prowizję chyba, że jest to "znajomy" sklep.

Edited by wojtekk8
Posted

Odpowiedz z Łucznika ->

Witam

Do końca 2013 części do broni BERYL/MINI BERYL nie są dostępna w sprzedaży indywidualnej.

Za utrudnienia przepraszamy.

SK

Specjalista ds. Sprzedaży

Dział Handlu i Marketingu