Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Jeśli ktoś ma samozaparcie, narzędzia i pieniądze na odpowiedni sprzęt, a przy okazji potrafi frezować, to dłubanie w klocku jest lepsze. Jeśli nie, to pozostaje improwizacja gumówką, a wtedy łatwo jest uszkodzić oś od sprężyny trzymającej kolbę w pozycji złożonej.

Ja wybrałem cięcie gearboxa, bo przecież i tak przy budowie Beryla wierci się dziury w gearboxie, by przymocować selektor. Poza tym nowy szkielet to około 50zł, a nowy zawias kolby to ponad 120zł. Nie mówiąc już o całej nowej kolbie :)

• Replies 2.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted (edited)

Powiedzcie mi jak wyglądała by sprawa z podstawą szczerbinki?

znalazłem taki poradnik LINK i ze zdjęć zamieszczonych w pkt.2 widzę, że mam inny sposób mocowania lufy. Z poradnika wynika że trzeba coś wyciąć, jako że u mnie wygląda to trochę inaczej nie potrafię sobie tego wyobrazić co miałbym z tym zrobić xP

Tu macie zdjęcie tego jak to wygląda u mnie:

podstawaszczerbinki001.th.jpg

Czyżby wychodziło na to że problem wycinania czegokolwiek mam z głowy, czy po prostu nie dam rady tego zamocować?

Edited by SlayerASG
Posted

o ile przetoczysz lufę zewnętrzną pod średnicę podstawy ;-)

podstawa muszki będzie trochę w powietrzu bo obsada lufy jest wyższa w berylu niż w AK o coś około 1 mm i węższa. szczeliny da się uzupełnić.

pozdr

Posted

To ja pokażę:

dsc00226_t2.jpg

dsc00230_t2.jpg

dsc00227_t2.jpg

Kolba stylizowana na berylowską, front zrobiony, resztę szczegółów dopełnił Dread. Póki co muszę dorwać jedynie chwyt z chwytem oraz szynę na szczerbinkę oraz tryt. Pozdrawiam.

Posted

Śliczny !! jako baze użyłeś jakiej repliki ? motylek zmiany trybu ognia to atrapa czy dziala?

Dziękuje :) Do bazy zostało użyte body od Boyi RK-06. W środku gearbox z nowej generacji cymek ;) Niestety selektor ognia "motylek" jest tylko atrapą.

• 3 weeks later...
  • 2 weeks later...
Posted

Dobra , wreszcie uzyskałem odpowiedź odnośnie tej kolby PJ [ adapter kolby M4 do AK ] czy pasuje do RK-06W ...NIE PASUJE :/ szkoda :/ bo można by było zrobić nowszą wersję wz.96 Beryl z rk-06w :/

Posted

A czy przypadkiem oryginalna szyna montażowa nie jest niższa? (Mocowanie do szczerbinki i do kolby wygląda na oryginalne. Tylko sama szyna mnie zastanawia.) Na wszystkich fotkach Beryli, które widziałem można było dostrzec szynę przebiegająca tuż nad komorą, lub krótka doczepioną na podstawę szczerbinki. :-P

Posted

ta podwyższona szyna jest po to żebyś mógł celować przez klasyczne przyrządy pod eotechem nie zdejmując go i nie odłączając szyny

takie małe usprawnienie ;-)

Posted

Ok, dzięki za wyjaśnienie ziober ;)

A tak przy okazji to ta szyna jest już na wyposażeniu WP czy dopiero wchodzi, bo tak jak wspomniałem w poprzednim poście nigdzie jeszcze takiej doczepionej do Beryla nie widziałem :P

Posted

Ok, dzięki za wyjaśnienie ziober ;)

A tak przy okazji to ta szyna jest już na wyposażeniu WP czy dopiero wchodzi, bo tak jak wspomniałem w poprzednim poście nigdzie jeszcze takiej doczepionej do Beryla nie widziałem :P

Jest już od dawna używana przez WP :-P

Posted

U nas zastępują te długie szyny systemem Weaver(chyba tak to się pisze) czyli tymi montowanymi na podstawę szczerbinki. Z tymi zmodernizowanymi długimi nie miałem styczności w swojej brygadzie.

Posted

polecam wszystkim magazynki beta project magpull'a

Mają krzywiznę magazynków do beryla ( wszak sa kopia magów 5,56 :-) )

Jakość wykonania 10/10 i choc sa dosc drogie to moim zdaniem dal berylo maniaków idealne rozwiązanie :)