Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted (edited)

Tak jest przynajmniej w teorii w praktyce wychodzi inaczej :!: myślisz, że nikt nie wpadł na to wcześniej ;-)

ps.VITREUS mini całkiem ładne :ok:

Edited by AeroL
  • Replies 2.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Mam mały problem z jedną z oryginalnych części do Beryla, otóż kupiłem osadę łoża i nakładki i koło dźwigienki mocowania na lufie mam wsadzony wystający bolec. Blokuje on dźwignię w pozycji zamkniętej. Nie wiem co z nim zrobić czy wyciągać obcęgami, czy wbijać go głębiej? Nie chciał bym uszkodzić części.

Posted

tak odnośnie selektora od beryla.czy ktos moze sprawdzal czy pasowałby gb v.3 w wersji od gietek albo mp5?a nie kalachow? w koncu one maja selektory obustronne.Mozna by nawiercic dziure po lewej stronie w miejscu selektora,a bezpiecznik by sluzyl tylko dla ozdoby.źle mysle?

Posted

Ponawiam posta:

Mam mały problem z jedną z oryginalnych części do Beryla, otóż kupiłem osadę łoża i nakładki i koło dźwigienki mocowania na lufie mam wsadzony wystający bolec. Blokuje on dźwignię w pozycji zamkniętej. Nie wiem co z nim zrobić czy wyciągać obcęgami, czy wbijać go głębiej? Nie chciał bym uszkodzić części.

Posted

Z tym selektorem dwustronnym, to trzeba dorwać płytkę selektora od Galila ICS. ;) Bo tam jest dość ciekawie rozwiązane. I chyba nawet można zrobić, że funkcje selektor/bezpiecznik będą rozdzielone.

Posted

Ew. przykleic kawalek blaszki na kropelke i wtedy sprobowac jak to sie sprawdza:)

Kolego w MP5 jest GB v.2

Jedynie w MP5K jest v.3 ale inaczej zrobiony

No wlasnie o tą wersje K mi chodzilo.

• 2 weeks later...
Posted

Po przykrych doświadczeniach z przedłużkami na lufie odradzam. Beryl jest dosyć długi, co powoduje, że łatwo jest zahaczyć lufą o drzewo, czy inną framugę. Ja tak zahaczyłem, zerwałem gwint i wygiąłem lufę wewnętrzną.

Jak chcesz Beryla na ścianę, to bierz, jak do biegania i strzelania, to już lepiej wytoczyć stalową jednoczęściową.

• 2 weeks later...
Posted

Szybkie pytanie - ktoś wie jaki jest format numeru seryjnego na Berylu? Na jedynym zdjęciu w dobrej jakości jakie mam widzę coś w stylu "2006 FA01347". Dobrze widzę? Ktoś wie co poszczególne znaki oznaczają?

Jakby jeszcze ktoś mi powiedział co jest wybite na lewej stronie podstawy szczerbiny i gdzie jeszcze można znaleźć numerki, to byłbym wniebowzięty.

Posted

Jak poczekasz około 2tygodni to cyknę zdjęcia miniberyla i będziesz miał odpowiedź :F

Aktualnie jestem na urlopie to nie zaglądam do magazynu broni.

2006 to oczywista rocznik, FA seria (miniberyla chyba) a reszta to wiadomo numer seryjny - proste.