Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted (edited)

wystarczy odpowiednio podstawę muszki od AKM przyciąć tam gdzie się montuje wycior - i będzie ładna imitacja muszki od Beryla.

Dalej się męczę z Berylem Command - i tak się zastanawiam czy dalej go robić bo nie wszedł do produkcji czy po prostu Beryla ze wszystkimi szynami RIS.

Edited by konradd
  • Replies 2.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted (edited)

Jonboy zaskakujesz wszystkich z dnia na dzień coraz bardziej :D

A teraz tak wracając do tematu. Czy ktokolwiek byłby w stanie podac mi średnicę prętów z berylowej kolby? Oraz jeśli łaska, w którym cm górnej części zgina się dolna i jaką długośc ma ta guma/plastik na końcu kolby?

Z góry duże dzięki, albo jak mawiał Songo na RTL7 MERSI BUKU :D

Edited by zombie_snake
Posted

Jedno słowo nt. magazynków na allegro = NIEPOLECAM.

Dlaczego, są bardzo ale to BARDZO łamliwe. Kruszą się od załadowania pełnego magazynka prawdziwymi dekowanymi nabojami :| Aha miałem takie 2....

Posted

Jonboy zaskakujesz wszystkich z dnia na dzień coraz bardziej :D

A dziękuję, staram się :mrgreen:

A teraz tak wracając do tematu. Czy ktokolwiek byłby w stanie podac mi średnicę prętów z berylowej kolby?

13mm, całość razem z gumową "skórą" na prętach (pamiętaj że są całe powleczone).

Oraz jeśli łaska, w którym cm górnej części zgina się dolna i jaką długośc ma ta guma/plastik na końcu kolby?

pręt zaczyna skręcać 7cm od pierwszej krawędzi bloku w którym jest osadzony, a jakieś 8,3cm od tejże krawędzi wypada środek tego zakrętu... poczętek promienia, że się tak wyrażę. Stopka kolby ma dokładnie 10cm wysokości, 2,7cm długości (wzdłuż kolby) i dokładnie tyle samo szerokości (w poprzek)

Z góry duże dzięki, albo jak mawiał Songo na RTL7 MERSI BUKU :D

A błe, to był paskudny francuski dubbing na kóry potem nałożono paskudnego polskiego lektora. Efekt końcowy możnaby określić zabawą w "głuchy telefon", ale tak właśnie wyglądają polskie tłumaczenia. W oryginale było "arigato", albo uprzejmiej "domo arigato". A ja na to odpowiem doitashimashite :D

Posted

z braku części do Beryla skończyłem na chwilę obecną prace nad Berylem Command.

Dla porównania na zdjęciu Beryl Command oraz Beryl

118c008fa354d067m.jpg

PS.

jeśli ktoś ma jakieś części do Beryla proszę o kontakt na PW.

Posted (edited)

z braku części do Beryla skończyłem na chwilę obecną prace nad Berylem Commando.

Dla porównania na zdjęciu Beryl Commando oraz Beryl

Oba rewelacyjne! Ech, zazdroszczę tych stalowych komór zamkowych... z aluminiową niewiele mogę zrobić. Cały mechanizm kolby siedzi u mnie na zewnątrz. No i to jednoczęściowe okucie łoża i nakładki... mniam :)

PS.

jeśli ktoś ma jakieś części do Beryla proszę o kontakt na PW.

Fence pewnie ma na pęczki. Choćby tutaj, oferta sprzed nieco ponad dwóch miesięcy: http://profile.imageshack.us/user/xxxfence...aaaaaa10vc4.jpg , oraz nieco wcześniej: http://profile.imageshack.us/user/xxxfence...rsalefi1qz1.jpg , niemal kompletne miniberyle i onxy: http://profile.imageshack.us/user/xxxfence...leforum2zc3.jpg i tak dalej...

Większość z jego towaru szybko idzie do Stanów... Nie wiem co ma w chwili obecnej, ale takie oferty miewa regularnie - przejżyj resztę galerii.

Edited by jonboy2312
Posted (edited)

Oba rewelacyjne! Ech, zazdroszczę tych stalowych komór zamkowych... z aluminiową niewiele mogę zrobić. Cały mechanizm kolby siedzi u mnie na zewnątrz. No i to jednoczęściowe okucie łoża i nakładki... mniam :)

Fence pewnie ma na pęczki. Choćby tutaj, oferta sprzed nieco ponad dwóch miesięcy: http://profile.imageshack.us/user/xxxfence...aaaaaa10vc4.jpg , oraz nieco wcześniej: http://profile.imageshack.us/user/xxxfence...rsalefi1qz1.jpg , niemal kompletne miniberyle i onxy: http://profile.imageshack.us/user/xxxfence...leforum2zc3.jpg i tak dalej...

Większość z jego towaru szybko idzie do Stanów... Nie wiem co ma w chwili obecnej, ale takie oferty miewa regularnie - przejżyj resztę galerii.

dzięki, dzięki - większość części do Beryla właśnie mam od Niego :)

Beryl Commando - zrobiony jest z Boja a Beryl z VFC

Edited by konradd
Posted

Osobiście, nie lubię interesów z Fence'em. Ma skandalicznie wysokie ceny.

Wiem bo dostałem nową wycenę od Radomia. Ceny z Radomia ( i tak horrendalnie wysokie ) są przemnożone 3 / 3.5x ...

Posted (edited)

Osobiście, nie lubię interesów z Fence'em. Ma skandalicznie wysokie ceny.

Wiem bo dostałem nową wycenę od Radomia. Ceny z Radomia ( i tak horrendalnie wysokie ) są przemnożone 3 / 3.5x ...

Cóz, prawda, ale takie ceny Fence dostaje od kupców w USA, więc mając wybór sprzedać tu tanio albo tam drogo, sprzeda drogo dla nich -chyba że my zapłacimy podobnie. W sumie dobrze go rozumiem.

Szkoda tylko że jak znam Amerykanów, te rzadkie i poszukiwane części kończą często na dziwacznych hybrydach takich jak to:

purpletantalwh4.th.jpg

Widziałem też coś co właściciel nazywał "Berylem", a miało to kaliber 7.62x39 i ukośny przewód gazowy od AKMa, i o ile pamiętam szereg innych niewłaściwych rzeczy (coś mi się zdaje że rura gazowa też była w stylu AKMa, nie Beryla)... normalnie oczy krwawią :(

Edited by jonboy2312
  • 3 weeks later...
Posted

nietyle nie zamontujesz - co ostro się nagimnastykujesz żeby to zrobić:)

Tak, tylko nie będzie to wyglądało tak dobrze.

Poza tym po co sie męczyć. Przy stałej kolbie jest to kwestia odkręcenia 2 śrubek, zdjęcia kolby i założenia nowej.

• 4 weeks later...
Posted

Nie pasuje potrzebna odpowiednia przejściówka. Co do utrudnień do założenia szyny picatinny to masz je już na podstawie szczerbinki (brak tych wcięć) a co dopiero na kolbie... po prostu w takim układzie nie zamontujesz jej.

• 4 weeks later...
Posted (edited)

Witam, oto kolba w stylu beryla na moim AKS:

img_0011_t2.jpg

Zrobiona z miedizanych rurek, wymiary zbliżone, czas ok 2h.

Długa śruba będzie pomocna przy mocowaniu szyny nad komorą zamkową którą niedługo będę miał i pokaże jak wygląda dalej postęp.

Edited by Terenowy
Posted (edited)

Ja już przeistoczam mojego 0.39u w beryla.Zostało przedni grip zmienic,na taki z ak74 tłmuik płomienia i eotecha zamontowac ;) Oczywiscie nie bedzie to czysty beryl taki 80% :mrgreen:

Edited by lol123
Posted

Jasne tylko,ze jak skończe :P Została wymiana gripu przedniego,tłumika płomienia montaż eotecha,pomalowanie go tu i tam 'lekka' obróbka kolby. 90% beryla bedzie natasza miała w sobie :mrgreen: