zuczek Posted January 9, 2010 Report Posted January 9, 2010 Mam problem, a mianowicie zmieniłem body na metalowe, co wiąże się także z wymianą komory. Stąd moje pytanie: w jaki sposób zamontować lufę, gumkę dystanser w metalowej komorze? Czym różni się "mechanizm" podawania kulek z maga przy metalowej komorze? Quote
JaiLpl Posted January 9, 2010 Report Posted January 9, 2010 W pewnym sensie dołączam się do pytania :) Quote
Karmazyt Posted January 9, 2010 Report Posted January 9, 2010 (edited) Gumkę nakładasz na lufę, tak aby poduszka gumki wchodziła w taki dołek w lufie. Wszystko to wkładasz powoli do komory, tak aby miejsce gdzie jest ta poduszka było dociskany przez plastikowy element z komory, jak kręcisz zebatkami to widać będzie co się rusza, o ten element chodzi. Wsuwasz później metalowy pierścień na lufę i zakładasz tą plastikową obejmę, co była razem w komplecie z komorą. Prosto wyjaśnione, czy chcecie zdjęcia? :) EDIT: Jak spojrzysz do środka komory, ujrzysz taką dziurkę. Tam musisz wetknąć dystanser. Ta dziurka będzie pod tym plastikowym badziewiem, które się rusza i dociska gumkę. Edited January 9, 2010 by Karmazyt Quote
zuczek Posted January 9, 2010 Author Report Posted January 9, 2010 jak daleko należy wepchnąć lufę z założoną gumką? przydałoby się zdjęcie pokazujące zmontowaną komorę już ze wszystkim z góry dziękuję;) Quote
miloslupsk Posted January 10, 2010 Report Posted January 10, 2010 http://www.ratsslupskasg.fora.pl/repliki-i...hop-up,103.html Quote
Recommended Posts