gryncek1 Posted January 4, 2010 Report Posted January 4, 2010 (edited) Popełniłem błąd, i zamówiłem, o rozmiar za duże mechanixy, nie znam się na praniu xD :( Nie chcę tego dawać rodzinie, bo zaraz ich nie będę mieć ;d Widzę że zawierają 60% Nylonu i 40% poliuretanu, jest też napisane, żeby prać w max 30 stopniach. Czy żeby je skurczyć trzeba prać w większej temperaturze? I czy w ogóle to przejdzie, bo szczerze nie chce mi się wysyłać ich znów i czekać nie wiadomo ile, dla kilku milimetrów. Edited January 4, 2010 by gryncek1 Quote
gryncek1 Posted January 4, 2010 Author Report Posted January 4, 2010 Ehhh, można usunąć...może się same skurczą O_o? Quote
Wzorek Posted January 4, 2010 Report Posted January 4, 2010 (edited) Nie skurczą się, jeżeli je wypierzesz w wyższej temperaturze to jeszcze bardziej się rozlezą, zrób jak Majkel napisał. Edited January 4, 2010 by Wzorek Quote
Ohtar Posted January 4, 2010 Report Posted January 4, 2010 Sprzedaj i kup swój rozmiar. Ja wielokrotnie w wysokiej temperaturze prałem swoje mechanixy i dalej mają taki sam rozmiar. Quote
Krysiek Posted December 10, 2011 Report Posted December 10, 2011 Mam podobny problem, tylko że ja chcę nie skurczyć a rozszerzyć nomexy BW - jakieś pomysły ? Quote
Krysiek Posted December 11, 2011 Report Posted December 11, 2011 Na poważnie czy to jakieś jaja są ? Quote
Then Posted December 11, 2011 Report Posted December 11, 2011 Namoczona skóra mięknie, jak będzie się suszyć (czyli twardnieć) naciągnięta to chyba oczywiste, że się rozejdą trochę? Ręce Ci się nie skurczą :D Quote
Recommended Posts