Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Ech, zaraza: tylko jedna "na pas" występuje w wersji leworęcznej. I żadnego mocowania Molle nie ma w opcjach :icon_cry:

Nosiłem na mailce kiedyś, choć brakowało niestety choćby jeszcze jednej śruby i musiałem kombinować z opaskami. Idealnie nie było ale "dawało radę" .

• Replies 235
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Mam o wiele starszą generację i uważam, ze to dobra kabura. Moja jest ja dwie śruby (choć miejsce na 3 jest) ale tu widzę , że chociaż jeden montaż malice da się ustabilizować w pionie dzęki widocznej dolnej śrubie.

Posted

I to mi wystarczy, dzięki :biggrin: Bo cenowo jest bardzo sensowna.

...jak widzę te wynalazki za 200-300zł, to dostaję bolesnego skrętu portfela (tym bardziej, że o "lewą" ciężko) :blush: Gdybym potrzebował kabury do ostrej, od szybkiego wyciągnięcia której zależeć będzie moja skóra - wtedy bym rozumiał. Ale pod zabawkę na kulki...? :huh:

• 10 months later...
Posted

Odgrzewam kotleta .

Jestem leworęczny, posiadam USP comp, chcę kaburę na kamizelce molle / STRIKE , pod kątem około 45 stopni .

Na obecną chwilę waham się miedzy:

fobus ROTO + adapter molle - koszt okolo 170 pln

Serpa CQC 410509BKL + adapter molle 'serpa platform ambidexterous' - koszt około 240 pln.

Pytanie czy obie te kabury można ustawić pod innym kątem bez dodatkowych gadżetów?

Wg opisu SERPA quick disconnect posiada rotację 360 stopni. Z opisu pozostałych produktów to już nie wynika.

Dodatkowy gadżet zwiększa koszt kabury BH do 400 PLN , mam nadzieję że nie jest konieczny.

• 2 weeks later...
Posted

Kydex by się formowała musi osiągnąć temperaturę graniczną. Więc jeśli nie grzałeś cały czas tylko z przerwami stygł i mogłeś jej nie osiągnąć. Co innego jak to plastik wtryskiem kształtowany. Jeśli tak to ja już się zamykam.

Posted

O, to i ja zapytam, bo troszeczke poszperałem (a w sumie to szperam już i szperam odkąd mam klamkę w sumie) i nic niestety nie znalazłem. Interesuje mnie kabura właśnie kydexowa z montażem na molle do beretty M190 Special Force od HFC.

To jest ta dziwna wersja z dolnym montażem na latarke czy lansiarski kompensator.

O, to to. http://www.justpistols.co.uk/m9190_001.jpg tak to u mnie wygląda.

Standardowy kydex do beretty niestety nie podpasuje. Czy produkują w ogóle coś takiego?

Posted

Musi być kydex koniecznie? Możesz serpe przymierzyć, wg. strony blackhawka te kabury pasują zarówno do wersji z szyną jak i bez (za to rozróżniają berette 92 od m9). Safariland też robi. Generalnie szukaj kabury do 92a1/m9a1, w Polsce może być cienko.

• 1 month later...
Posted

Zakupiłem do mojego USP jakiś czas temu latarkę http://images.sklepy...super-xenon.jpg , mam do tego szynę montażową KA

i kaburę http://www.taiwangun...-olive-acm.html

Tutaj zaczynają się schody. Pistolet strasznie lata w tej kaburze. Brakuje mi jakichś 5mm przynajmniej, prawdopodobnie to przez to, że latarka ma na końcu to takie "zgrubienie", a później robi się płasko. Próbowałem coś podkładać, ale przy wyjmowaniu pistoletu z kabury "wkładki" wychodzą razem z nim. Przykleić tego nie mogę bo inaczej pistolet mi nie wejdzie do kabury.. próbowałem to na gorąco jakoś poprawić, ale nici jak na razie :/

Posted

Spróbuj uzupełnić luzy w newralgicznych miejscach filcem samoprzylepnym - ma kilka mm grubości i trzyma się zadziwiająco mocno. Do nabycia w marketach budowlanych typu Obi/Nomi itp. Użyłem tego patentu w kopi Serpy, żeby mi Sig Sauer nie klekotał i zdaje egzamin.