Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted (edited)

VSR. Dlaczego:

+ sam miałem

+ niemal identyczne z VSR-10 od TM

+ dobre wykonanie części wewnętrznych

+ przyrządy mechaniczne - nie każda replika snajperska ma

+ w BARze luneta i tak po pewnym czasie do wymiany na lepszą w MB03 w ogóle jej nie ma i trzeba kupić z braku innych przyrządów celowniczych

+ w MB03 lufa ma długość inną niż w standarcie VSR

Ale VSR można dostać taniej.

Np. tu:

http://snajperasg.pl/product_info.php/cPat...products_id/336

Edited by PiterTKD
  • 1 month later...
Posted (edited)

VSR11 + luneta. Potem zrobisz tuning i będzie bardzo dobra sniperka ;).

Edit:

Zastanów się jeszcze nad A&K SWD. Również bardzo dobry sprzęt i tańszy w tuningu na dodatek..

Edited by david11
Posted

BAR10 to zrzyna z TM'ki, tak samo jak HFC'towski USR (sic!). Poza tym, według ludzi, najlepsza chińska snajperka jak dotąd - tylko trzeba pamiętać, żeby ją wyczyścić, bo ilości smaru, jakie się pompuje w fabrykach, potrafią zmusić do nieposłuszeństwa każdego hop-upa.

Posted
BAR10 to zrzyna z TM'ki, tak samo jak HFC'towski USR (sic!).

Ale HFC bardzo dobrze zrzyna z TMki. I całkiem przyzwoicie wykonane.

BTW: Cały czas mnie ciekawi co to w końcu od HFC jest, która nazwa prawidłowa: czy VSR-11 (jak podają sklepy polskie), czy USR-11 (na instrukcji oryginalnej oraz niektórych zagranicznych sklepach)

Posted

Producent, jak sam mówisz, twierdzi że USR. Jak się nie chce mieć problemów z copyrightem, to się wymyśla co popadnie - a to USR-11, a to BAR-10... ;)

Miałem swego czasu w łapkach BAR10G, czyli kopię G-Speca. Tłumik pusty (sprawdziłem), ale mechanizm cichszy niż w moim starym MB01 (z nudów porównałem).

Posted

Producent, jak sam mówisz, twierdzi że USR. Jak się nie chce mieć problemów z copyrightem, to się wymyśla co popadnie - a to USR-11, a to BAR-10... ;)

Miałem swego czasu w łapkach BAR10G, czyli kopię G-Speca. Tłumik pusty (sprawdziłem), ale mechanizm cichszy niż w moim starym MB01 (z nudów porównałem).

tak jak Westie napisał USR to nazwa producenta i tak się poprawnie nazywa ten produkt, VSR-11 to nazwa nadana przez użytkowników/sklepy prawdopodobnie dlatego, żeby się kojarzyło dobrze z pierwowzorem czyli VSR'ką od TM. VSR jest zupełnym wymysłem i nazwa ta pochodzi od TM.

• 3 weeks later...
Posted

Na pewno nie MB, wykonanie i materiały sporo odbiegają od BAR'a JG.

Lufa zew jest dłuższa od reszty ale za to do lufy zew nie pasuje adapter tłumika od TM.

Reszta tzn. BAR i USR to prawie to samo.