Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted (edited)

http://i116.photobucket.com/albums/o15/blo...talog_2812a.jpg

Sporo tego i co ciekawe sporo na CO2 oraz dla pasjonatów TT33 Tula Tokarev.

A co jeszcze ciekawego, to kilka osób zaczęło już snuć spekulacje na temat możliwości wymiany GBB na AEG-owy GB i z powrotem na podstawie szczegółów zawartych w tej ulotce.

Zwróćcie tez uwagę, że SR4 na CO2 to nie GBB.

Najlepsza jakoś fot chyba tutaj (link bezpośredni do PDF-a jakieś 50MB):

http://www.starrainbow.com.tw/temp/SRC2010_Catalogue.pdf

Edited by lup
Posted (edited)

No, można i tak, chociaż oryginalne zdjęcie jest znacznie większe.

Anyway - nie wygłupiali by się z zakazem hotlinkowania, jeżeli nie można podlinkować konkretnego ich newsa. :/

Jest jeszcze jakiś katalog w PDFie na stronie SRC, tylko że waży ponad 40MB i ściąga się w żółwim tempie: http://www.starrainbow.com.tw/temp/SRC2010_Catalogue.pdf

Edited by siridar
Posted

Ten CO2 to żadna nowość, niecały rok temu były zapowiedzi, sam kupiłem takiego z 3 miesiące temu.

System jest dość mocny ok. 560fps, z możliwością zwiększenia. Ale ładowanie naboi CO2 jest wyjątkowo upierdliwe i starcza na mało stabilnych mocnych strzałów, najlepiej to przystosować do zewnętrznej butli.

No i nie jest to GBB, ale dzięki temu całe CO2 idzie w kulke i jest dość cichy.

Posted

Dobra, wszystkie te zdjęcia są już w newsie na stronie głównej.

SRC chyba wkracza w pierwszą klasę.

AK74 Full Steel GBB, G36 GBB, TT GBB, no lepiej być nie może.

Teraz tylko ciekawe, jaka jakość i cena.

Posted

Teraz tylko ciekawe, jaka jakość i cena.

W tej m`ce CO2 body jest pierwsza klasa, plastik wygląda gorzej niż chiński. Ale za to budowa tego GB CO2 to poezja, stal, alu i stal.

Mały edit co do tego systemu CO2, po małym tuningu (małym, prostym ale bez odpowiedniej części się nie obejdzie) uzyskałem stabilne 640fps na CO2 w temperaturze pokojowej, ciekawe co będzie na HP :mrgreen:

• 7 months later...
Posted (edited)

No więc mam od niedawna G36KV SCR III generacji i nie jestem zadowolony. Pierwsze wrażenia były w miarę pozytywne. Dosyć dobrze wykonany korpus bez luzów i jakiegokolwiek skrzypienia jak w JG. Regulowana kolba niestety ma luzy, a oryginalny magazynek to jakaś pomyłka, prawie się nie trzyma w gnieździe i lata na boki. Na szczęście JG i BOYI pasują prawdłowo.

Elektryka i gearbox z silnikiem działają prawidłowo bo sprężyna 120 jaka jest w środku spokojnie daje radę na baterii 8,4V. Niestety na pierwszej strzelance selektor ognia zaczął się bez przerwy zacinać, szczególnie przy semi.

Ale najgorszą rzeczą jest komora hop-up. Na początku podawanie po dwie kulki brałem za przejaw początkowego niedotarcia, jednak nic z tym się nie poprawiło. W końcu dobrałem się do komory i wyszło, że lufa z gumką siedzi tam strasznie luźno. Nic dziwnego, że musiałem podkręcać hop-up maksymalnie aby coś zadziałał. Dodatkowo wszystko było upaćkane smarem, nawet guzek który podkręca kulkę.

Zamówiłem nową gumkę i zobaczę czy coś pomoże ale obawiam się, ze aby to strzelało dobrze, będę musiał wymienić komorę. Tylko tu jest problem, bo ona ma zintegrowaną rurę której kulki dochodzą z maga i niestety wraz z komorą potrzebne będzie też gniazdo magazynka. A te dostępne są niestety osobno jako adapter do magów stanagowych. Co ciekawe zespół lufy wraz z komorą i gniazdo maga pasują od JG i po takiej zamianie giwera strzela poprawnie.

No i jeszcze śmieszna drobnostka, szyny ris są za wąskie i np. rączka taktyczna, która pasuje do JG idealnie tutaj niestety odpada. Przynajmniej górna ma poprawny wymiar choć w moim egzemplarzu była lekko wybrzuszona ale trochę ją podgiąłem (ma blachę pod spodem).

Edited by Trapez
Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...