Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Witam

Część I- "Przed problemem"

Doszła do mnie paczka z Redwolfa (ze sklepu z Hongkongu) i wieczorem wyjąłem z niej świeżutkiego, nowiusiego KSC USP (manufactured in Japan) i w ogóle.

No i coś tam gazu było więc strzeliłem sobie 2 razy i tyle (widocznie tak tylko sobie napełnili ten pistolet). Napełniłem magazynek swoim gazem no i też wszystko pięknie, strzela, podziwiałem celność, siłę, blowback i wygodę używania pistoletu. Gaz się skończył, strzeliłem parę razy na sucho (pochwalić się mamie hehe) i włożyłem do pudełka na noc.

Część II- "Problem"

No to na następny dzień póki było jeszcze widno chciałem postrzelać sobie z nowej zabawki. Napełniam gazem i nic. Myślę może źle napełniłem albo źle strzeliłem.

Po drugim razie usłyszałem Psssss z pistoletu, moją dłoń przeszedł zimny dreszcz i nagle znalazłem się w niewielkiej chmurze gazu o zapachu lawendy. Nie wiedząc o co chodzi nabiłem drugi raz a potem trzeci i czwarty i piąty- dalej to samo. Po wyjęciu magazynka zbiornik z gazem był pusty. Nic dziwnego. Jednak kulek było tyle samo ile przedtem. Na wszelki wypadek rozebrałem pistolet do golasa, naoliwiłem gumkę z magazynka z której gaz wylatuje, ale dalej nie ma innego efektu niż PSS.

Nie ma wg. mnie sensu odsyłać na gwarancję bo po pierwsze- jak nie przyjmą będę musiał płacić chore pieniądze za przesyłkę, po drugie- i tak będę musiał płacić opłatę celną kolejny raz, po trzecie- to trochę potrwa ;/

Pozdrawiam

Posted

Pogadaj z panem Bogdanem z firemki G&H. Nie, żebym jakąś reklamę robił, ale sam miałem problem z nieszczelnym magiem i u nich to naprawili. Koszt- całe 5 zł to już przesyłka wyszła mnie drożej :wink:

Pozdrawiam

Posted (edited)

Rozłóż klamke, zobacz czy gdzieś o-ring nie poszedł, jeżeli tak to wymień i porządnie(!!!) przesmaruj jakimś gęstym lepkim smarem.

P.S: Odnosząc się do 'II części' twojej wypowiedzi mam wrażenie, że strzelałeś na dworze??Jeżeli tak to nie ma się co dziwić, że nie działa :-P

Edited by rumak
Posted

Rozłóż klamke, zobacz czy gdzieś o-ring nie poszedł, jeżeli tak to wymień i porządnie(!!!) przesmaruj jakimś gęstym lepkim smarem.

P.S: Odnosząc się do 'II części' twojej wypowiedzi mam wrażenie, że strzelałeś na dworze??Jeżeli tak to nie ma się co dziwić, że nie działa :-P

nie, strzelałem w domu.

Żaden o-ring nie poszedł, chyba że nie widzę.

Gdzie może być ta uszczelka?

Posted (edited)

dalej dziad nie chce porpawnie strzelać.

Dzisiaj wszystko ładnie naoliwiłem rozłożyłem i złożyłem i sprawdzałem bez kulek no i.. strzela! (!?) Uradowany wreszcie pochwaliłem się tym blowbackiem, i chciałem sobie postrzelać.

No to wsadziłem kulki no to parę razy strzeliło, skończył się gaz, to napełniłem od nowa a tu zonk- strzeliło ale zamek się zaciął. no to go odciągnąłem i dopiero wtedy mogłem oddać drugi strzał.

Nie wiem o co chodzi, firma KSC to jedna z najlepszych na świecie a tu taki awaryjny.

Teraz żeby strzelić to normalnie strzelam i rączką robie blowbacka bo bez tego nie strzeli drugi raz, no i tak jakbym miał sprężynówkę, tylko że na gaz, a zamek i tak muszę ciągnąć.

eh ;/ a przecież strzelał :???:

Edited by yzardil
Posted

możliwe, bo kiedy w nim gmerałem tam to na jakiś czas się naprawiło. Aż do momentu kiedy się gaz skończył i musiałem wymieniać. Ale kiedy tak patrzę to nie widzę tam nic dziwnego. na logikę powinno działać ;/

Może to mieć związek z gazem? używałem butanu i może coś się zakleiło czy cuś?

Posted

butanu? To ja sie nie dziwię że niema siły się przeładować. Butanem nie postrzelasz.

aha dzięki. W sumie tego się spodziewałem i to wyjaśnia dlaczego czasami strzela a czasem do polowy. Ale na greengazie 1000 ml z silikonem takim z gunfire powinno być w porządku, nie? czy lepiej kupic ten power green gas?

Ale i tak dzięki, bo zaczynałem wątpić w Japońców :D

Posted

Kupiłem greengas i mam głupie pytanie.

Czy aż taki mocny blowback nie zniszczy mi pistoletu? Bo strzeliłem i ten blowback jest bardzo silny i głośny. Widziałem na Youtubie że inni się nim podniecają ale czy na pewno nic się nie stanie?

Pytam z ostrożności ponieważ to mój pierwszy gaziak i to jeszcze firmy KSC i nie wiem jak do niego podejść żeby działał mi jak najdłużej.

Posted

To plastik.

Czasem po strzelaniu namiętnym na GG się potrafi w USP Compakcie bynajmniej, połamać z tyłu, ale nie jest to częste, aczkolwiek świadkiem byłem, jak koledze nagle lufa odjechała z repliki wraz z górą zamka.

Ale spoko, jak coś zawsze na metal można zmienić pełny, a i wagi dostaje i kopa ładniejszego, tak, że straty nie ma ;-).