Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

jakiej firmy g36 jako solidna baza do tuningu ?

Recommended Posts

Posted

Witam Wszystkich serdecznie

Jestem mocno zainteresowany nabyciem repliki G36 a niezbyt się orientuję w możliwościach rozbudowy modeli dostępnych na rynku.

Wybór jest taki:

Classic Army, Ares ok 1000pln

Jing Gong, GFC ok 500/800pln

Chciałbym ostatecznie uzyskać ok 430-450 fps po konsekwentnej modernizacji elementów, które powinny zapewnić w miarę sprawne i bezawaryjne działanie.

Na drugi plan natomiast schodzi dbałość o szczegóły w odwzorowaniu oryginału i materiał zewnętrzny.

Chciałbym poznać Wasze zdanie na ten temat bo sam nie bardzo to wszystko jeszcze ogarniam a po paru akcjach na pożyczonym sprzęcie pomyślałem, że chciałbym replikę raczej z tych, które można upuścić i potrząsnąć a nie obawiać się o to, że nawali w najmniej odpowiednim momencie.

Posted

bierz CA. JG ma innej ługosci dysze a CA ma 24mm i wszystkie bore upy robione do gietki maja włąsnie 24mm długosci dysze. wiec CA :) kable silikoniowe w standardzie, styki sie pala wiec lepiej chińskie po jakimś czasie załozy ć :D albo mosfet dać od razu. spręzynę m120 guardera, bore up, precka systemy, bateria 9,6v guma guarder lub systema i masz jak bykok 440 fps :)

Posted (edited)

Dzięki za podpowiedź - zaraz sobie mniej więcej zliczę jakie to koszty będą i pomyślimy.

Generalnie to na zbrojowni mają g36 po jakimś tam tuningu gdzie goła klamka kosztuje 499 a po jakiejś tam modernizacji 410-430 fps nowa to koszt 720pln.

Ja sobie doskonale zdaje sprawę z tego, że JG to jest ta niższa półka ale tu koszt to ok 800 pln z 2xmidcap a CA to jakieś 2x tyle wyjdzie lekko. Wiadomo tym samym, że połowę tańsza replika będzie zawsze gorsza pod jakimiś tam względami ale z drugiej strony jeszcze połowa budżetu zostałaby na koserwację i ewentualną wymianę elementów, które szybciej sie wysypią niż np w CA.

Edited by kurdeten
Posted

Zgadzam się, że CA ma najsolidniejsze flaki ze wszystkich modeli. Ares za to ma lepszy zasięg i dużo lepszą celność w stocku (nie ma sensu zmieniać na preckę), jednak taniej wyjdzie zmiana lufy niż silnika i być może tłoka.

Posted

Właśnie a wolałbym g36 w długiej wersji. Tak sobie myślę, że skorp i tak wszystkie flaki pójdą do wymiany i zostaje tylko obudowa to może nie szaleć z CA tylko tego jing ganga czy jakoś tak brać bo to połowe tańsze a przynajmniej nie będzie szkoda jak gdzieś sie potłucze. Ma w końcu mocno i daleko strzelać a nie wyglądać