Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

jakoś nie daje wiary w te 300FPSów , chyba ze w próżni razem z wiatrem , szkoda ze jest brak szczegółowego opisu repliki :/

EDIT:

0,5 J mocy i ta wiadomośc wystarcza mi żeby wywnioskować ze nawet na CQB sie nie nadaje;]

Elo

Posted

Oto jaka jest odpowiedź na moje pytania : Witam, DPMS Kitty Kat AEG posiada plastikowy GearBox w wersji podobnej

do ver. II metalowego, 300 fps (+/- 10 %) osiąga (według producenta) na

kulkach 0,12 g, magazynek DPMS ma podobne gniazdo do magazynków od M4

ale nie wiadomo czy działały by po zamianie.

Hmm, a myślałem że zaoszczędzę.

• 5 months later...
Posted (edited)

Hmm, ostatnio dodali zdjęcia GB i naprawde z wyglądu podobny do V2, ciekawe czy części z metalowego by pasowały bym se kosiarke do pomieszczeń zrobił. Próbował ktoś coś z tym "cudem" robić ?

Edited by karolus20
  • 1 month later...
Posted

Sorki że bawię się w archeologa ale ostatnio miałem okazję pomacać ową replikę. Jak patrzyłem na GB to wygląda on prawie identycznie jak te z innych replik m4 (bodajże v.2) i prawdopodobnie pasowały by do tego karabinu metalowe GB. Ku mojemu zaskoczeniu obudowa GB w tymże AEG-u jest metalowa! Magazynek, tylny przyrząd celowniczy, spust, lufa, obudowa lufy również są metalowe. Jeśli chodzi o wygląd to nawet ładnie jest wykończony jak na tanią replikę (porównywałem do M4 BOYI i kilku innych tanich M4). Jedyny problem jaki zauważyłem to chybocząca się kolba. Po kilku przeróbkach (nie wiem jakich bo kumpel nie chciał powiedzieć) radzi sobie nieźle. Pasują zamienniki magazynków (BOYI, P&J oraz innych firm). Nie wiem czy się da ale po wstępnych oględzinach plastikowego body chyba dałoby się zmienić je na metalowe. Posiada regulowane przyrządy optyczne (stawiany tylny przyrząd i regulowany). Szczerbinka i muszka demontowalne.

Z tego co pamiętam w zestawie było:

-Replika

-Aku

-Ładowara (kumpel zmienił na tą procesorową czy jakąś taką)

-Porządne zawieszenie taktyczne (dobrze wykonane, zaczepy na replice wyglądają na trwałe)

-Paczka kulek

-Wycior

-Mag Hi-cap 250BBs