Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Witam, ostatnio stałem się posiadaczem HK416 firmy AGM pełny stock.

Jako, że wychodzę z założenia, że precka to podstawa to od razu na taką lufę też wymieniłem. Nowa lufa jest dłuższa od starej o jakieś 80-90mm.

Komora HU jest dzielona.

Stara lufa - strzela dość celnie i daleko

Nowa lufa - kulki lecą na kilka metrów lub wypadają z lufy

oczywiście w obu przypadkach HU na 0 i wszystko ładnie dobrze poskładane

stara lufa chyba 6.08

nowa lufa 6.04

kulki 0.25g G&G

proszę o podpowiedzi w temacie dlaczego na dłuższej lufie jest taka kicha

Posted (edited)

Cylinder pewnie typu 1-2 a powinien byc 0.

Mozliwe ze zle skladasz cos.

Ciezko powiedziec.

Składane na pewno jest dobrze, zakładam jedna lufę, jest OK, zakładam drugą, jest kicha, zakładam z powrotem pierwszą i jest OK

Czyżby 80mm robiło aż taką różnicę? I czy do długości 381mm jest potrzebny cylinder typ 0?

Edited by iNTER
Posted

Do 509 potrzebny jest typu 0.

Rozumiem ze masz lufy 30 i 38 cm ?

Moze uzywasz nieprecyzyjnych kulek i w stocku dzialaja a w precce sie tna i dlatego tak slabo leca ? To plus nieodpowiedni cylinder ...

Posted

Stawiam na komorę bo miałem tak samo u siebie. Objawy identyczne, ustąpiły zupełnie po wymianie komory na metalową + gumka Systemy. Do starej (dwudzielnej plastikowej nie mogłem odpowiednio założyć gumki bo stockowa jest krótsza).

Po wymianie wszystko działa jak trzeba :ok:

• 2 weeks later...
Posted

Żeby nie robić miliona tematów spytam tutaj:

W moim HK416 od AGM mam lufę długości 310mm ,a chcę wstawić preckę w okolicach 490-510mm. Czy wiąże się to z wymianą cylindra? Na typ 0 czy inny? Jaka firma będzie najlepsza? Z góry dziękuję

Posted

Żeby nie robić miliona tematów spytam tutaj:

W moim HK416 od AGM mam lufę długości 310mm ,a chcę wstawić preckę w okolicach 490-510mm. Czy wiąże się to z wymianą cylindra? Na typ 0 czy inny? Jaka firma będzie najlepsza? Z góry dziękuję

Tja, musisz dać typ0, do tego cylinder DF'a bo tani i dobry, lufka systemki, jak masz więcej kasy to KM Head/Prometheus, nie pożałujesz na pewno ;-).