Panek_71 Posted December 18, 2009 Report Posted December 18, 2009 Mam problem bo chce wymienic w mojej cymce plastikowe cześci na drewniane . Mam problem ze znalezieniem tech części , może beda pasowac akcesoria z innej firmy ? Czy trzeba bedzie przerabiać kolbe zby włożyć baterie ? Quote
PiterTKD Posted December 18, 2009 Report Posted December 18, 2009 Jeśli chcesz kupić oryginalne to czeka Cię duuużo piłowania. Najmniej chyba z kolbą, a najwięcej z chwytem pistoletowym. A innych firm drewna są, tylko zależy jakiej firmy, bo są takie dwa powszechne standardy: TM i VFC. Quote
dark_griph Posted December 19, 2009 Report Posted December 19, 2009 (edited) Z oryginalnymi jest dokładnie na odwrót - najwięcej zabawy z kolbą ;) . Edited December 19, 2009 by dark_griph Quote
PiterTKD Posted December 19, 2009 Report Posted December 19, 2009 Jak z oryginalnymi na odwrót? Z kolbą jest łatwo. Wystarczy przewiercić dziurkę na kable, i lekko powiększyć otwór na baterię (mini, wchodzi prawie bez problemu). A rączka jest prawie pełna, dlatego z nią najwięcej zabawy. Quote
przemekp Posted December 19, 2009 Report Posted December 19, 2009 Widzę, że piszesz o tym samym w dwóch tematach jednocześnie. Jeśli sprawa jest aktualna to atakuj na PM, wkrótce na sprzedaż pójdzie u mnie kpl oryginalnych (z Cymy) drewienek z mojej CM.36A (łoże góra/dół + kolba). Stan oceniam na 5+ Quote
dark_griph Posted December 22, 2009 Report Posted December 22, 2009 Jak z oryginalnymi na odwrót? Z kolbą jest łatwo. Wystarczy przewiercić dziurkę na kable, i lekko powiększyć otwór na baterię(...) Mocowanie kolby w ostrym AKM'ie i replice (w tym wypadku w systemie TM) jest zupełnie inne. W oryginale kolba posiada przedłużenie, które wchodzi do komory zamkowej. Natomiast w replice takowe przedłużenie niejako jest częścią komory zamkowej i wchodzi do kolby - zupełnie na odwrót. Innymi słowy z kolbą jest sporo dłubania, żeby pasowała do zabawki. Łoże wchodzi już łatwiej - nie trzeba bawić się dłutami - jedynie spiłować trochę w miejscach mocowań. (...)A rączka jest prawie pełna, dlatego z nią najwięcej zabawy.(...) Co to jest "rączka"? O chwyt pistoletowy chodzi? W AKMach takowe były wykonane z bakelitu - w replice jest to zrobione z jakiegoś kiepskiej jakości tworzywa sztucznego, ale oryginał imituje całkiem dobrze. Quote
Mulis Posted December 24, 2009 Report Posted December 24, 2009 Koledze chodziło o chwyt pistoletowy drewniany od AK47 Quote
Dread Posted December 25, 2009 Report Posted December 25, 2009 Koledze chodziło o chwyt pistoletowy drewniany od AK47 Chwyt pistoletowy od AK-47 w CM.036? Bez sensu. Quote
PiterTKD Posted December 25, 2009 Report Posted December 25, 2009 Sorki, co do chwytu zwracam honor. Zapomniałem, że cm.036 to replika AKMa. Quote
Panek_71 Posted February 22, 2010 Author Report Posted February 22, 2010 To jest tak , w oryginale AKM ma chwyt pistoletowy z tworzywa . Machnolem się z tym chwytem , nie potrzeba mi . Boje się o kolbę , mianowicie wiercenie wielkieko , ogromnego miejsca na wielka i bojowa baterie zęby bujnac sprężynę M130 ( bo taka jest montowana seryjnie) Quote
zwierzu93 Posted February 22, 2010 Report Posted February 22, 2010 Wierć śmiało. Drewna od ostrej są cholernie wytrzymałe, o wiele wytrzymalsze niż drewna stockowej cymy i o niebo wytrzymalsze od plastiku. Quote
Panek_71 Posted February 26, 2010 Author Report Posted February 26, 2010 Nie ma to jak oryginał , ale i tak zabezpieczę go żeby mi nie pękło bo była by niemiła heca . Quote
dark_griph Posted February 27, 2010 Report Posted February 27, 2010 Zasugeruje użycie jakiejś Li-PO, albo LI-Fe - niektóre są płaskie (...). Quote
Recommended Posts