Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Mam problem bo chce wymienic w mojej cymce plastikowe cześci na drewniane . Mam problem ze znalezieniem tech części , może beda pasowac akcesoria z innej firmy ? Czy trzeba bedzie przerabiać kolbe zby włożyć baterie ?

Posted

Jeśli chcesz kupić oryginalne to czeka Cię duuużo piłowania. Najmniej chyba z kolbą, a najwięcej z chwytem pistoletowym.

A innych firm drewna są, tylko zależy jakiej firmy, bo są takie dwa powszechne standardy: TM i VFC.

Posted

Jak z oryginalnymi na odwrót? Z kolbą jest łatwo. Wystarczy przewiercić dziurkę na kable, i lekko powiększyć otwór na baterię (mini, wchodzi prawie bez problemu). A rączka jest prawie pełna, dlatego z nią najwięcej zabawy.

Posted

Widzę, że piszesz o tym samym w dwóch tematach jednocześnie. Jeśli sprawa jest aktualna to atakuj na PM, wkrótce na sprzedaż pójdzie u mnie kpl oryginalnych (z Cymy) drewienek z mojej CM.36A (łoże góra/dół + kolba). Stan oceniam na 5+

Posted

Jak z oryginalnymi na odwrót? Z kolbą jest łatwo. Wystarczy przewiercić dziurkę na kable, i lekko powiększyć otwór na baterię(...)

Mocowanie kolby w ostrym AKM'ie i replice (w tym wypadku w systemie TM) jest zupełnie inne. W oryginale kolba posiada przedłużenie, które wchodzi do komory zamkowej. Natomiast w replice takowe przedłużenie niejako jest częścią komory zamkowej i wchodzi do kolby - zupełnie na odwrót. Innymi słowy z kolbą jest sporo dłubania, żeby pasowała do zabawki.

Łoże wchodzi już łatwiej - nie trzeba bawić się dłutami - jedynie spiłować trochę w miejscach mocowań.

(...)A rączka jest prawie pełna, dlatego z nią najwięcej zabawy.(...)

Co to jest "rączka"? O chwyt pistoletowy chodzi? W AKMach takowe były wykonane z bakelitu - w replice jest to zrobione z jakiegoś kiepskiej jakości tworzywa sztucznego, ale oryginał imituje całkiem dobrze.

• 1 month later...
Posted

To jest tak , w oryginale AKM ma chwyt pistoletowy z tworzywa . Machnolem się z tym chwytem , nie potrzeba mi . Boje się o kolbę , mianowicie wiercenie wielkieko , ogromnego miejsca na wielka i bojowa baterie zęby bujnac sprężynę M130 ( bo taka jest montowana seryjnie)