garol80 Posted December 13, 2009 Report Posted December 13, 2009 Witam, chciałem się zapytać skąd dostane sprężynę do Beretta KSC Japan Ver. (kiedyś dostępna na Tajwanie). Dokładnie chodzi mi o ta która odbija spust. Teraz po każdym strzale muszę palcem cofać spust. Znalazłem coś takiego: http://asgshop.pl/sklep/produkt.php?id=2024 Ale jest to trochę za drogie bo potrzebuje tylko jedna sprężynkę. Zastanawiam się czy inne (od glocka np.) nie będą mi pasowały. Proszę o pomoc, pozdro Garol Quote
Foka Posted December 13, 2009 Report Posted December 13, 2009 W pistoletach kurek nie jest napinany sprężyną tylko cofającym się zamkiem, który cofa się dzięki gazom. Sprężyna kurka umożliwia zbicie kurka czyli powrót do pozycji pierwotnej. Quote
Guest (ID:6452) Posted December 13, 2009 Report Posted December 13, 2009 nie łapie Foka, kolega nie pisał nic o kurku... Ja te sprężynki dobieram ze starych budzików i minutników. Niektóre pasują. Quote
garol80 Posted December 13, 2009 Author Report Posted December 13, 2009 Czyli nie musi być coś specjalnego? To postaram się coś poszukać ale i tak proszę o jakieś propozycje. Dziękuje za odp. Quote
Ownage Posted December 14, 2009 Report Posted December 14, 2009 Sprezyna spustu z tego podanego zestawu powinna pasowac bez wiekszych problemow nawet jesli w opisie nie ma podanego zastosowania do replik KSC. Swoja droga, czy w budzikach, minutnikach sa az tak "mocne" spezyny jak ta spustowa? ;) Quote
Guest (ID:6452) Posted December 14, 2009 Report Posted December 14, 2009 Ownage, w starych, radzieckich dużych budzikach nie takie rzeczy w środku się znajdowało :D Quote
Recommended Posts