Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Kermit jest jedna osoba która wykonuje (CNC) a nawet sprzedaje ;) ale niestety nie w Polsce :(

4130 chromium molybdenum steel będzie dla ciebie najodpowiedniejsza ;)

Jak coś to poproszę o zniżkę za pomoc ;)

Posted

Kermit jest osobą która tworzy posty np. post nr. 5 w tym temacie ;)

Osobą o której pisałem jest RiotSC z airsoft mechanics, robi też podwójną zębatkę tłokową do tunningów pod ekstremalny rof ;)

Posted

Ludzie pisali o ok 50k/s ;) Problem w tym że trzeba dawać podkładki na prowadnicę bo tłok naciągany jest do połowy. Zasada działania jest taka że semi jest połowa normalnego pełnego cyklu a na auto są dwa cykle w czasie normalnego jednego ;).

Posted

Tak nadaje się bez problemu ;) Robi się też np tarcze sprzęgła ;) Tu nie ma aż tak dużych naprężeń a ta stal charakteryzuje się dobrą wytrzymałością i twardością która w zupełności wystarczy w naszym zastosowaniu.

Posted

Czyli M150 i masz 350fps? ;) Ma to jakieś prawo działania, ale ja mam w głowie obraz tylko taki, że tłok jest naciągany, puszcza się w połowie i zanim dojdzie do końca jest znów ciągnięty więc szkodzi zębom chyba, ale pewnie większe mózgi niż mój to przemyślały i działa poprawnie ;)

Posted (edited)
Czyli M150 i masz 350fps?

Mechanizm najbardziej obciążony jest przy maksymalnym napięciu sprężyny. Nawet M150, ale ściskana do połowy, nie powinna być taka straszna ;)

Edited by Viamortis
Posted

Tlok tez musi byc zmodyfikowany - najlepiej stalowe zebiska wszystkie - bo spuszczac bedzie nie z 16 stego ale z 8 smego.

Sam zrobilem tak jeden tlok i zebatke - obcielem jeden zab i tu i tu.

Problem jest z zwyklymi tlokami bo wtedy trzeba obciac ostatni stalowy zab ... I spuszczac springa bedzie plastik co nie wrozy mu duzego zywota.

Kurde sam wciagnalbym taki tloczek.

Owszem spring musi byc bardziej twardy - ale daje duzo mniej fpsow.

Podkladki tez moga byc - ale wtedy od razu mocno naciaganiety jest spring.

Kiedys pod m130 stke wrzucilem podkladke 1.5 cm aluminiowa.

Ladnie chodzilo i dawalo jakies 30-40 fps wiecej.

Podkladka z rurki aluminiowej z castoramy - sa takie ktore idealnie pasuja do tloka, sa lekkie i o srednicy sprezyny.

Nic sie nie klinuje - przetestowane na 30 k kulkow.