Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

• 1 month later...
  • Replies 256
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Godne polecenia są też okulary SPECTACLE BALLISTIC PROTECTIVE Specs. Za 25 zł a nawet 19 zł mamy nowe okulary balistyczne z US. Według instrukcji wytrzymują 650 fps przy 0.82g (ok 16J) co na realia asg przekłada sie na fps nieosiągalne dla replik czy wiatrówek :) Jak za taką cenę to warto mimo ich brzydoty. W zestawie mamy 2 różne ramiona okularów, sznurek, no i wiadomo okulary. Regulowane nachylenie wizjera oraz długość ramion. Jednym słowiem - WARTO!

• 1 month later...
Posted

Pierwszy post, więc siema wszystkim

Wpadły mi ostatnio w ręce gogle ochronne Aviator od Infielda http://www.prewenta.com.pl/p,591,gogle-ochronne-aviator.php i zastanawiam się, czy się nadają. Zbyt dużo informacji o nich nie znalazłem. Tanie nie są, 16 funtów tutaj http://www.infield-safety.co.uk/productdetail.php?mid=Njg=&mdid=NTAx&cid=MQ==, klasa wytrzymałości B sądząc po oznaczeniach, norma en166. Spotkał się ktoś już z nimi?

Posted

Dzięki za szybką odpowiedź Olek

Już zrobiłem mały "risercz" i gdybym kupował gogle to chyba wybrałbym właśnie Cobry (bo przygodę z airsoftem zacznę dopiero końcem lipca obozem z almaturu, a tam przecież dadzą okulary albo gogle i chwilowo nie muszę ich kupować). Te Aviatory od kogoś dostałem i chcę po prostu dowiedzieć się o nich coś więcej. Ich producent już się przewinął na poprzedniej stronie. A 16 £ to przecież 80 zł z groszami, więcej niż za cobry i to mnie zastanowiło.

Posted

Ja mogę polecić okulary Bolle Safety B272. Zaletą tych okularów jest to, że można je założyć na okulary korekcyjne. Są one dosyć wytrzymałe, strzelałem do nich z repliki posiadającej około 440fps z odległości 1m i na okularach nie został nawet ślad.

Posted

Po drobnych poprawkach mogę z całego serca polecić ESS Advancer v12. Wszystkie dotychczasowe gogle/okulary parowały mi niemiłosiernie i już myślałem, że nie będzie dla mnie ratunku... Kupiłem te gogle, lekko przerobiłem zaczepy i przy 30 stopniowym upale, dość intensywnej 3 godzinnej strzelance najmniejszego śladu mgiełki! 0 pary, aż nie mogłem w to uwierzyć!

• 3 weeks later...
Posted

Hej,

jestem w trakcie kompletowania podstawowego sprzętu do rozpoczęcia zabawy.

Przeczytałem poradnik dla początkujących, więc zdecydowanie najważniejszą dla mnie rzeczą jest ochrona oczu i aparatu mowy :icon_biggrin:

Możecie polecić godne zaufania google + ochronę zębów? Cena nie gra roli, najważniejsza jest wytrzymałość produktu i faktyczna ochrona (Firmy, które cechują się solidną reputacją itp)

Dziękuję z góry za pomoc.

Zdrówko

• 2 weeks later...
  • 4 weeks later...
Posted (edited)

Kształtem? Wielkością?

Taka odpowiedź dużo nie pomoże przy wyborze gogli. Potrzebne mi dokładniejsze informacje , co jest większe od czego itp. Może nie jasno się wyraziłem.

Edited by soldium
  • 2 months later...
Posted

Bolle X800 i X810 są bardzo podobne rozmiarami, ale mają m. in. inny sposób mocowania paska do oprawki. W praktyce oznacza to, że przy dużym obwodzie głowy X800 z reguły uciskają na okolice skroni, a X810 z reguły nie.

• 1 month later...