Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Wymieniłaem w moim M24 od CA lufę na precyzyjną 6.04 651mm od CA. Przed tym zabiegiem giwerka (była po "małym" tuningu) miała prędkość wylotową (Vwyl) wynoszącą 610fps'ów a po montarzu w wyspecjalizowanym serwisie (nie podam nazwy bo nie gram w [anty]reklamie) Vwyl wynosi (uwaga, uwaga....):525fps!!

Gram w ASG do ponad roku, więc trochę w tym siedzę. Wiem że preclufa poprawia skupienie ale że ogranicza Vwyl to dowiedziałem się dopiero teraz.

Proszę was o pomoc wszyscy maniacy (jako że mam z tego powodu moralniaka) :-( .

Jeżeli macie pomysł to piszcie dlaczego tak jest (dodam tylko że sprężyna niemiała prawa być zużyta).

Jeszcze raz was wszystkich bardzo proszę o zainteresowanie moim przypadkiem.

Posted

Może za długa lufa? Jakby nie patrzeć jest to aż 65 cm. Tak mi sie wydaje, pod koniec kiedy kulka znajduje się ku wylotu z lufy, brakuje sprężonego powietrza wyrzuconego z cylindra ponieważ rozprężyło się wcześniej, zanim kulka opuściła lufę. Tym samym przed opuszczeniem lufy przez kulkę, efekt może byc odwrotny. Brak powietrza które ją wypycha i niesie na poduszce powietrznej powoduje przyhamowanie jej prędkosci.

To moje zdanie w tej sprawie. Mogę się mylić.

Posted (edited)

Jestem skłonny uwierzyć, że źle zamontowali lufę lub że ktoś się walnął przy pomiarze. A urzywam Blaster DEVIL 0.40g :uśmiech:

Hmmm.. Sprawa zadługiej lufy... Chyba to jednak nie tak, bo inaczej nie dałoby się poddać tuningowi PSG-1 (choć mogę się mylić).

Nic no dzięki za pomoc i zaniteresowanie. W poniedziałek do nich zadzwonię i to wyjaśnię.

Edited by Sabertooth
  • 3 weeks later...