Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted (edited)

Witam serdecznie

Chciałem powiadomić że będziemy tworzyć grupę ASG, bazując na stylizacji/rekonstrukcji Drugiej Wojny Światowej, gównie nastawiony na piechotę US ale inne strony konfliktu także mile widziane. Jest nas na razie czterech chętnych, gdzie dwoje z nas posiada osprzęt + broń US RANGERS, reszta zaczyna kompletować sobie ekwipunek.

Chcieli byśmy się dowiedzieć jakie jest zainteresowanie tym tematem w Łodzi więc jeżeli jest ktoś zainteresowany pomysłem lub ma jakieś propozycje z tym związane proszę o odp. na PW lub wypowiedz na forum.

Pozdrawiam

Edited by MikoWolf
  • Replies 58
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• 4 weeks later...
Posted (edited)

Nim wiekszy ruch miedzy watkami tym lepiej.

Sory za brak polskich znakow, tutaj akurat (jak zwykle w swieta) dunski komp.

MikoWolf nie chcesz moze rozbudowywac Sojuszu Airsoftowego?

My mamy tak naprawde wlasne nazwy jednostek pododdzialow a tworzymy sojusz, mysle ze niedlugo procz 101. FJ6. bedzie tez Grolman. Jako grupa latwiej bedzie propagowac idee.

Edited by wojt-as
Posted

Nim wiekszy ruch miedzy watkami tym lepiej.

Sory za brak polskich znakow, tutaj akurat (jak zwykle w swieta) dunski komp.

MikoWolf nie chcesz moze rozbudowywac Sojuszu Airsoftowego?

My mamy tak naprawde wlasne nazwy jednostek pododdzialow a tworzymy sojusz, mysle ze niedlugo procz 101. FJ6. bedzie tez Grolman. Jako grupa latwiej bedzie propagowac idee.

chetnie stworzymy sojusz ;)

Tylko oczywiscie zmierzalem do znalezienia osob w lodzi zeby byla tutaj grupka ;)

(sorki, w norwegii i bez znakow polskich na kompie)

• 4 months later...
Posted

Dzieje się tu w Łodzi coś ciekawego jeśli chodzi o ASG stylizowane na IIWŚ ?

Jestem tym tematem zainteresowany na poważnie ale widzę, że łatwiej udawać nikogo w stylu modern warfare a szkoda, bo ciekawie by to wyglądało, coś innego.

Posted

powiem tak, jest nas z trzech osób prawie ze w pełni umundurowanych na piechotę/rangersow po stronie US, i chętnie szukamy więcej osób by stworzyć grupę WW2 ASG Łódź. Do tej pory nas trzech było tylko na ardenach (Palczew), ale ja z kolega coraz bardziej jeździmy na zloty tak jak na przykład w Katowicach (Ardeny Stylizowane).

Daj sygnał na pm, i dam ci info kontaktowe i pogadamy sobie :)

ps: My tworzyć będziemy raczej grupę w pełni WW2 co oznacza, ze nie tylko US, ale wszystkie grupy/państwa które były aktywne :)

Posted

Nawet nie wiecie jak miło się czyta o poczynaniach w kierunku WWII, mówią że w grupie siła a z tego co widzę ruch ASH nabiera tępa i tak trzymać :uśmiech:

Pozdrawiam Ahmed

Posted

trzeba tylko powiedzieć i samemu rozpocząć małą grupę, a po jakimś czasie pojawia się na pewno zainteresowani :)

Popatrz może jeszcze w grupa rekonstrukcyjnych, może są tam i tez zainteresowani :)

Posted

Ja też się bardzo ciesze :)słysząc takie wieści. Jestem z Krakowa, gdzie razem kolegą zaczynamy kompletowanie niemieckich mundurów. ASG w klimatach 2 wojennych to świetna sprawa!Mam nadzieje że kiedyś się uda zorganizować coś większego! :killer:

Posted

Dudek Javny jak mówi Miko trzeba zacząć a się nie obejrzysz i zobaczysz że jednak paru was jest :D

supermario jeżeli się nic nie zmieni to:

5/6 Czerwiec 2010

D-Day: Operacja Chicago

Dąbrowa Górnicza Piaskownia

Stylizacja

Organizuje tomcajs.

pozdrawiam Ahmed

Posted

Wystarczy "Dudek" :P Sprzęt to ja mam, jednak okazji do założenia nie ma:D Jestem w ekipie multichamowej i raczej nie zrobie chłopakom zonka i wpadne jako paratrooper :D Zresztą paru pierdół mi brakuje.

Mam tylko nadzieję, że w okolicach lipca/sierpnia będzie jakaś impreza ash ww2 w miare normalnej odległości od Olsztyna.

Posted

Oki Oki :uśmiech:

Nie ukrywam że fajnie by było gdyby ktoś zorganizował pierwszy ogólnopolski taki zlot gdzieś w środku Polanda gdzie wszyscy byśmy mieli w miarę blisko.

Posted

Oki Oki :uśmiech:

Nie ukrywam że fajnie by było gdyby ktoś zorganizował pierwszy ogólnopolski taki zlot gdzieś w środku Polanda gdzie wszyscy byśmy mieli w miarę blisko.

Dokładnie :uśmiech:

Pierwsza w Polsce strzelanka historyczna z prawdziwego zdarzenia (gdzie obie walczące strony są uzbrojone i wyposażone jak na IIWŚ przystało, bez flecktarnów, eMek i kałachów). To by było naprawdę zacne.

Posted (edited)

A ja powiem ze sie szykuje cos duzego w wrzesniu tylko dla osob w mundurach i bronia ww2, i co ma wieksze dymencje niz 10 na 10 ;) a i jest mniej wiecej w srodku polski :)

Ps: sorki za brak liter polskich ale to cos na czym pisze nie posluguje sie znakami polskimi.

Edited by MikoWolf
Posted

I prosić żonkę o dyspensę :D

:uśmiech: w moim przypadku jest akurat tak że moja szanowna małżonka wybiera się prawie zawsze z nami i kurde chcąc nie chcąc rozwala wszystkich dookoła swoim D400 :wink:

Posted

A ja powiem ze sie szykuje cos duzego w wrzesniu tylko dla osob w mundurach i bronia ww2, i co ma wieksze dymencje niz 10 na 10 ;) a i jest mniej wiecej w srodku polski

Ciekawie się zapowiada, mógłbyś powiedzieć o tym coś więcej?

Posted

Witam :-F

Ja także chciałbym dowiedzieć się coś więcej na ten temat może chociaż dokładniejszą datę i lokalizację. No chyba że jeszcze nie jest to dokładnie ustalone.

Wtedy pozostaje tylko czekać ale zapowiada się bardzo ciekawie. I napewno dwóch niemiaszków z podkarpacie przybędzie.

Pozdrawiam HerGuli :poddanie: