Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Watpie, eotechy ustawia się pokretlami z boku, zeby je wyregulowac trzeba jakis nozyczek albo srubokreta i malej sily, ale nie aż takiej zeby to się miało rozregulowac przy lekkim kopnieciu z blowbacka

• Replies 415
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Witam,

mam specyficzne pytanie...jak sprawują się EOtechy na replikach z GBB?Czy potrafią się rozregulować?

Kolimator jest narażony na dużo mocniejsze wibracje będąc podczepionym do dyndającej podczas biegu repliki, więc blow back nie powinien by mu straszny.

Posted

W chińskim eotechu ( element ) poszło fabryczne spoiwo lutnicze miedzy kablami a płytką PCB.

Ciężko powiedzieć czy od gazowego PMa czy od fatalnej jakości lutów.

Posted (edited)

A co powiecie na temat xpsa elementala, czy może lepiej kupić ten od tomkapl???

Nie chciałbym być tu nieobiektywny dlatego najlepiej jeśli jeszcze ktoś inny wypowie się na temat tych kopii. W zeszłym roku zgłosiła się do mnie jedna osoba, która kupiła XPS od Elementa i chciała go wymienić na inny model. Sam co prawda nie miałem w rękach tego sprzętu, ale z tego co pisał do mnie ten użytkownik to kolimator nie do końca spełniał jego oczekiwania. Wspominał, że wizjer szybki był przyciemniany, regulacja nie miała zbyt dużej skali, a przy tym występował problem z widocznością plamki przy słonecznej pogodzie.

Edited by tomekpl
Posted

Niestety w elemencie jest dosyć mocny efekt lustra, co mocno uprzykrza życie w słoneczną pogodę. Na plus za to zasługuje zgodnym z oryginałem znak celowniczy, w przeciwieństwie do innych kopii eotechów. Sam mam kolimator od naszego eotechowego kolegi z forum i bardzo sobie chwalę :D.

Posted

^ jakoś do tej pory nie spotkałem się z eotechem posiadającym inny niż dostępny w oryginale znak celowniczy.

Gwoli ścisłości eotech`y mają do dyspozycji takie znaki jak punkt, punkt w kole, dwa punkty w kole, siatki balistyczne itd.

Posted

^ jakoś do tej pory nie spotkałem się z eotechem posiadającym inny niż dostępny w oryginale znak celowniczy.

Gwoli ścisłości eotech`y mają do dyspozycji takie znaki jak punkt, punkt w kole, dwa punkty w kole, siatki balistyczne itd.

Ajajaj, faktycznie - kompletnie zapomniałem o tym :F. Przepraszam, jeśli kogoś wprowadziłem w błąd.

Posted

A ja mam takie pytanie, co się dzieje z replikami Eotechów w zegranicznych sklepach? Albo jestem ślepy, albo rzeczywiśce na Ebairze, eHobby, RSOVie czy WGC eoecha nie uświadczysz...

Posted

tomek pl ich wygryzł z eotechów.

A na serio to są jakieś na uncompany i tiger111hk. Co do wgc i innych - może po prostu towar zszedł a producent się obija.

Posted (edited)

Zasadniczo tak,ale czytałem,że niektórzy użyszkownicy pokładają gumki albo filc żeby w osi były...

Do tematu jeszcze dodam,co mnie spotkało...

Zakupiłem koli, przyszło piękne XPS 3-2... W środku karteczka dotycząca regulacji,co by na chama nie kręcić i nie połamać śrub regulacyjnych...ale góra-dół mimo próśb i gróźb nie chciała się regulować. Co pomogło? Regulacja lewo -prawo. Tak, po niewielkich ruchach znakiem celowniczym lewo-prawo, góra -dół też zaczęła "gadać"! Może Ameryki nie odkryłem ale móż jakiemuś innemu amatorowi pomoże (pomorze to jest zachodnie :teethh:) to nie zgładzić kolimatora :-)

Poza tym, jak już ktoś wspominał, góra to dół.... ;-)

Edited by Axel
  • 2 weeks later...
Posted (edited)

Witam

może komuś się przyda.

W przypadku posiadania "niskiego" eotecha (512/552 itd) i magnifiera na montażu na tyle wysokim, że nie zgrywa się z Eotechem, można za 19 usd zamówić sobie taką oto szynę RIS przeznaczoną do podniesienia eotecha:

http://www.aliexpres.../608560546.html

u mnie wygląda to tak:

f297.jpg

gisdq.jpg

Eotech trochę dalej, niż zazwyczaj, ale duet spełnia swoje zadanie. Polecam - Visq.

Edited by Visq
Posted

A są może jakieś ersoftowe odpowiedniki / repliki, ewentualnie jakieś alternatywy?

Bo te 19 dolanów, to po kursie już 60 zł, a jeszcze pewnie dochodzą cła, vaty i cena już troszkę wysoka. Tak pytam, bo może macie jakieś sprawdzone patenty.

Posted (edited)

A są może jakieś ersoftowe odpowiedniki / repliki, ewentualnie jakieś alternatywy?

Bo te 19 dolanów, to po kursie już 60 zł, a jeszcze pewnie dochodzą cła, vaty i cena już troszkę wysoka. Tak pytam, bo może macie jakieś sprawdzone patenty.

To jest ersoftowy odpowiednik - oryginał kosztuje 135 usd :D

19 usd to koszt całościowy - wysyłka za darmo i nie ma przy tak niskiej kwocie cła itd.

Edited by Visq
Posted

No więc tak, podchodziłem bardzo sceptycznie co do celowników optycznych w AS - nie wiadomo co kupujemy, możemy dostać dobrą sztukę lub kawałek metalu i plastiku, za ca.200zł który nie będzie działał poprawnie. Jedzie do mnie Eotech od Tomka, dam znać jak się tym troszkę pobawie. Co mogę powiedzieć teraz - kontakt ze sprzedawcą na 5+ ;)

Pozdrawiam !

Posted (edited)

Trafiłem dziś genialną sztukę z deltashopu. Zero ducha!, nawet w ciemności i w dodatku za 150 zł ^^

Dla odniesienia. Miałem już Tomkowego eotka, znajomi tak samo. W każdym duch był, mniej lub bardziej widoczny.

Edyta...

Wróóóć. Duch jest lekki, ale nakłada się ze znakiem celowniczym. Jest ledwo widoczny, ale jest. Nie zmienia to faktu, że za 150 i tak warto brać ^^.

Btw. Jest to wersja bez żadnych oznaczeń.

Maksymalne ustawienie (20) w łazience.

nxRcq3D.jpg

Tak siedzi na mp5

dWD9TDJ.jpg

Edited by Axel
Posted

Tylko szybka przyciemnia mocno obraz, no i sam koli bez oznaczeń trochę szkaradny :P Mój eotech od Tomka również ma ducha tak minimalnego, że trzeba naprawdę chcieć żeby się go dopatrzeć. Tylko znowu u mnie regulacja jest dziwna, bo nie chodzi płynnie tylko przeskakuje co 1mm. Ach te chińczyki... :D