Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Witam. Potrzebuję kamizelkę taktyczną najlepiej w brytyjskim DPM'ie ew. oliwkowa lub czarna, z ładownicami na magazynki od AK-47/74, itd itp.

Chciałbym żeby była tania i w miarę wygodna...

Może być jakiś demobil...

Posted

Sprecyzuj. Zwłaszcza cenę.

Mam wrażenie, że chestrig Arktisa mieści magazynki do AK, ale to tylko wrażenie, a nie mam możliwosći sprawdzenia. Bywa dostępny na Allegro po ok.100zł.

Generalnie masz kolego problem, Brytyjczycy nie przewidzieli korzystania z karabinków systemu AK, i oporzadzenie dla nich robione odpowiednich łaodwnic nie ma.

IMHO najsensowniej będize kupić coś od krajowych krawców. Coś modułowego, w DPM i z odpowiednimi ładownicami. Wybór na rynku, na szczęście, jest. Tylko kwestia ceny.

Posted (edited)

no może i wejdą, ale nie bardzo widzi mi się chestrigg...

na miwo praszka jest kamizelka KP-8 za 135zł tak myślę że tą bym kupił i potem bym sobie kompletował ładownice. Tam jest możliwość wyboru kamuflażu i jest też DPM, czyli mogę sobie sprawić i kamizelkę i ładownice na magi od ak w DPM'ie tylko czy to wpływa jakoś na cenę że wezmę w innym kamuflażu???

Edited by bubolec_911
Posted

@ Kalashnikov - tak, dokładnie toto miałem na myśli.

@ Bubolec - będzie o całą złotówkę droższe :) To niezły wybór - dłuższą chwilę biegałem w KP-9 (prawie to samo + panel tylny). Tera sztuką będize dobrać do tego rozsądnie łaodwnice - na szczęscie, jak zauwazyłeś, da się je dokupować sztuka po sztuce :)

Posted

Nie dostaniesz ładownic do AK w dpm w systemie LC2 to raz. Dwa to to, że ta kamizelka jest niewygodna i niewarta inwestowania w nią tych 50zł. Lepiej dołożyć i kupić coś w systemie taśm 25mm (zwane także MOLLE, PALS etc).

Guest british
Posted

Zamiast tego czegoś poszukaj holenderskiej kamizelki w standardzie molle.

Guest british
Posted

:wink: Zapewne nie wiesz, że ten szajs , do którego dałeś odnośnik wyżej jest holenderski?

No tak, ale przynajmniej jest tani (i jeszcze raz :wink: )

Posted

Forumowy Order Uśmiechu, mówiłem! Znów zmieniłem gatki ze śmiechu.

bubolec_911 przestań pisać posty które mają namawiać ludzi do potwierdzenia twoich zachcianek i utwierdzenia cię we własnych, bzdurnych, poszukiwaniach. Sprzęt i oporządzenie kosztuje o wiele więcej niż obsrana replika. Nie oszczędzisz na tym polu. Jeśli chcesz koniecznie to wpisz na allegro "FLC", na Miwo kup ładownice AK w DPM i przykryj nimi woodland w dolnej partii kamizelki. I błagam cię, przestań miauczeć na forum - jeśli nie uzmysłowisz sobie , że przed tobą dopiero początkowe wydatki to kariery w tym hobby ci nie wróże.

Posted

@ Wukasz - moje posty nie mają na celu namawiania ludzi do moich zachcianek, ale nie chcę wyrzucać kasy w błoto bo to ma być tylko tymczasowe rozwiązanie na 3-4 miesiące...

@ gall_anonim - nie wyjeżdżaj mi tu z tekstami że mam 14 lat i niby nie jestem doświadczony w militariach, bo Ja zajmowałem się tym wszystkim kiedy Ty oglądałeś królika baksa i jeździłeś na nocniku...

Guest british
Posted
nie chcę wyrzucać kasy w błoto bo to ma być tylko tymczasowe rozwiązanie na 3-4 miesiące...

Sam sobie przeczysz.

Posted (edited)

@ gall_anonim - nie wyjeżdżaj mi tu z tekstami że mam 14 lat i niby nie jestem doświadczony w militariach, bo Ja zajmowałem się tym wszystkim kiedy Ty oglądałeś królika baksa i jeździłeś na nocniku...

To skoro jesteś taki obcykany i od tak dawna się tym zajmujesz to po co ten temat?

Edited by MartiN_BB
Posted

Einstein twierdził, że ludzka głupota nie ma granic. Nie wiem, może miał rację, ale to nie znaczy, że na forum nie możemy sobie jakiejś granicy wyznaczyć.

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...