Gecko Posted July 29, 2004 Report Posted July 29, 2004 Witam, chce kupić gaziaka z BB i zastanawiam się nad tym czym go konserwować. Każdy coś poleca, można dostac zawrotów głowy, czy wystarczy olej silikonowy w sprayu ze sklepu motoryzacyjnego, a może duzo lepszy będzie http://www.machinegun.pl/sklep/product_inf...products_id=379 ? Czy odczuje znaczącą różnice? Jeszcze jedno pytanko, bo nie chce zakładac nowego wątku, jak często smarowac gaziaka z BB ? powiedzmy że bede strzelał raz w tygodniu na strzelankach, smarowa cpo kazdej strzelance ?? pozdrawiam i dziękuje Quote
AWR_Ronin Posted July 29, 2004 Report Posted July 29, 2004 Ja generalnie nie polecam smarowania gaziaka z BB (chociaz zalezy to tez od modelu). W wiekszosci gaziaki te nie sa zbyt szczelne wiec w trakcie strzalu gaz dostaje sie do wiekszosci mechanizmow. Wiadomo, ze gaz zawiera olej, wiec gaziak sam sie smaruje w trakcie strzelania. Najlepiej jest poznac konkretny model. Postrzelac troche bez uprzedniego smarowania i sprawdzic gdzie dostal sie olej. Jezeli nie dostaje sie w jakies wazne miejsce (np mechanizm spustowy, kurkowy itp) to nalezy nasmarowac samemu. Ronin Quote
Gecko Posted July 29, 2004 Author Report Posted July 29, 2004 Chodzi mi dokładnie o model Colt National Mach firmy KWC. Czy ktoś wie coś na temat smarowania tego modelu i ogólnie jego osiągów, wytrzymałości? Quote
NFZ Miro Posted August 1, 2004 Report Posted August 1, 2004 Miałem beretke 92 military Tm.Smarowałem sylikonem tylko krawędzie zamka i lufe po strzelaniu.Powinno wystarczyć :wink: Quote
Recommended Posts