Belliar Posted November 14, 2009 Report Posted November 14, 2009 Witam. Mam problem ze swoim Glockiem 17 od KSC z metalowym zamkiem. Mianowicie tak: 1) ładuje magyznek Green gazem, wkładam do pistoletu i próbuje strzelić. 1 a) Gdy robie to na pusty magazynek, owszem zostaje w tyle i wszystko wydaje się być ok, ale gdy wracam nim do pozycji pierwotnej robi to z wielkim oporem, jakby był opór jakis duży (gdy recznie go przeładowuje takowego problemu nie ma) i w dodatku pistolet nie laduje się (w sensie spust jest miękki jak po strzale). Czasem mu sie zdarza załadowac ale wtedy po naciśnięciu spustu zamek porusza się dosłownie o milimetr i w pięknnym stylu wypuszcza caly gaz przodem. 1 b) Gdy natomiast próbuje strzelić na załadowanym (w sumie na samej sprężynce od maga zablokowanej na dole) wykonuje strzał, ale zamek zatrzymuje sie albo 3-4cm(czyli robi 3/4 pełnego ruchu) od miejsca pierwotnego, albo jw. milimetr od konca ( w obu przypadkach syfonuje). Czasem robi też podobną akcje jak w 1a, się znaczy strzeli ok, ale nie załaduje spustu itd. Dodam, ze cały pistolet kompleksowo "umyłem" następnie nasmarowałem a nawet ładnie go prośiłem, żeby działał. Wiecie może co może byc przyczyna? W sumie i tak pewnie skonczy się tym, że go wysłe do naprawy, ale jeżeli sie okaże, że to jakaś błahostka to po co? Proszę więc o rady/ pomoc. Quote
0L0 Posted November 16, 2009 Report Posted November 16, 2009 Najprawdopodobniej wytarł się ząbek blokujący kurek w napiętej pozycji. Quote
Recommended Posts