Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Witam, mam problem ze swoja r17-tka od army. A mianowicie:

Gdy naładuje gaz do magazynka nic a nic sie nie ulatnia, wszystko jest bardzo szczelne, ale na nim moge wystrzelic 3-4kulki i zachowuje sie tak jakby niemiał gazu. Ładuje go w temp. pokojowej. Nie wiem o co chodzi? Miał ktos z tym juz problem?

Posted

Czasami tak się dzieje jak da się za grubą uszczelkę do zaworka napełnieniowego. Wyjmij ją delikatnie (np. szpilką) i zobacz czy to da jakiś efekt.

Posted (edited)

Zrób tak:

Naciśnij zawór w magu i przytrzymaj. W tym momencie zacznij napełniać, gaz będzie uciekał przez zawór i schłodzi ci maga. Sęk w tym że ciepły mag ma temp. wyższą od butli i wynikiem jest większe ciśnienie niż w butli. Dlatego gaz nie wchodzi. Dziś miałem to samo z hicapą TM. Ochłodzenie maga przyniosło rezultaty i 3 magazynki wystrzeliłem.

Jeżeli nie zadziała za pierwszym razem to spuszczaj gaz i ładuj ponownie ,aż do pojawienia się obfitego obłoku.

Edited by eso
Posted

Okey, problem rozwiazany, tkwił on w uszczelce, cos nie tak za nią było, ale nie wiem czy za duża czy źle ustawiona. Wymiana rozwiazała problem :) Dzieki wielkie za pomoc! :)