Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Pytania dot. gazu

Recommended Posts

Posted

Witam! Ostatnio nurtuje mnie pewne pytanie. Słyszałem że gaz w zimie (kupiłem swoją snajperkę tuż przed zimą) zamarza,rozpręża się (nie wiem jak się to fachowo nazywa). Słyszałem jednak że jak ma się szczelny magazynek i się go ogrzeje w dłoni to można strzelać dalej.

I tu właśnie następuje moje pytanie: Jeżeli gaz "ucieka" z maga to czy ucieka z oryginalnego "opakowania" ? (po prostu nie chciałbym stracić całej butli green gazu przez niewiedze).

Posted (edited)

chodzi o to że w niskich temperaturach gaz nie paruje jak trzeba i nie wytwarza odpowiedniego do strzału ciśnienia

nie masz się więc co obawiać

z butli ci nic nie ucieknie (chyba żepodczas napełniania maga zamrozisz zawór)

natomiast z maga może ci uciekać gaz w niskich temperaturach z powodu że uszczelki w magu robią się zbyt twarde i mogą niewłaściwie układać się w swoich gniazdach

Edited by arend
Posted (edited)

Wielkie dzięki za info. Chciałbym jeszcze dodać pytanie: W jakiej temperaturze można strzelać "spokojnie" tj. żeby gaz nie sprawiał kłopotów(jak wspomniałem używam green gazu).

Edited by Narn
Posted

Wielkie dzięki za info. Chciałbym jeszcze dodać pytanie: W jakiej temperaturze można strzelać "spokojnie" tj. żeby gaz nie sprawiał kłopotów(jak wspomniałem używam green gazu).

dzisiaj już były kłopoty

znaczy w moim klocku :mrgreen: