Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Dlatego zamiast kostki stykowej używasz mikrostyku i po problemie!

Oczywiście jest potrzebny tranzystor (mosfet) lub ob biedy (jak już ktoś na prawdę szczędzi i nie zależy mu na szybkiej reakcji spustu ) przekaźnik.

• 1 year later...
Posted

Przy konwersji gazowej którą kiedyś sam zrobiłem (też 2 takt, tylko zamiast tłoka był wężyk doprowadzający gaz) taka konwersja jest jak najbardziej możliwa- zwłaszcza że spust można umieścić gdzie się chce ponieważ jest to tylko mikrostyk.

Posted

Przy konwersji gazowej którą kiedyś sam zrobiłem (też 2 takt, tylko zamiast tłoka był wężyk doprowadzający gaz) taka konwersja jest jak najbardziej możliwa- zwłaszcza że spust można umieścić gdzie się chce ponieważ jest to tylko mikrostyk.

Robiąc taki "mykes" zrobisz SWU w wersji full auto i bez zabezpieczenia.

Spust trzeba przenieść mechanicznie do przodu.

Posted

Mam częściowe schemat części przerobiony na bazie projektu Kuby T-1000 który spokojnie zapewni nam pojedynczy i serię. Jeżeli ktoś jest bardziej tym zainteresowany to odsyłam do tematu "konwersja AEG na HP w dziale " (czy jakoś tak..) ogólne techniczne". Na stronie Kuby można znaleźć profesjonalne schematy jak to działa- kilka drobnych przeróbek pozwala na zamontowanie tego "patentu" w każdej replice.

• 2 months later...
  • 4 years later...
Posted

No i ta cena za JG... chyba nie warto się w to pakować, poczciwe SWD / SWDS daje radę :icon_smile:

Nom, za tą cenę pewnie można by przerobić SWD na SWU i wsadzić PDiK...

Posted

Faktycznie, w PDIK wężyki do spustu można by poprowadzić nawet i pod muszkę, będzie hulać. Problemem przeróbki na swu jak dla mnie byłoby jakieś sensowne usadowienie chwytu pistoletowego we froncie i sama szyna pod optykę (jej usadowienie, nie zakup).

Posted

Faktycznie, w PDIK wężyki do spustu można by poprowadzić nawet i pod muszkę, będzie hulać. Problemem przeróbki na swu jak dla mnie byłoby jakieś sensowne usadowienie chwytu pistoletowego we froncie i sama szyna pod optykę (jej usadowienie, nie zakup).

O ile chwyt pistoletowy da radę zrobić bez problemu nawet na bazie aluminiowego profilu U tak z szyną był by problem i znając znal'owe body ta musiała by być przykręcona do body więc cała optyka leci w lewo. Chociaż jest też inne rozwiązanie ale cholernie pracochłonne i jeszcze nie do końca przemyślane żeby trzymało ale ogólnie w body trzeba by wyciąć na styk otwór pod szynę, wtopić w body kratownicę minimum 2 pręty na 2 pręty i diaksą wyciąć podobny układ rowków w szynie a potem wszystko spasować i zalać. Albo na odwrót, w szynie nagwintować minimum 8 otworów w krawędzi i wkręcić gwinty, potem w body wyciąć obrys samej szyny na styk i wybrać materiał pod gwinty i też zalać.

Oczywiście ideałem była by możliwość zespawania znal'u ze stalą ;)