Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

http://www.wgcshop.com/wgc2008/main/produc...mp;rs=GP%20AEGs

Kilka tygodni temu zobaczyłem tą replikę w ofercie WGC i napaliłem się jak szczerbaty na suchara.

Niska cena , dobry producent, ciekawa konfiguracja (ris, body itd.) i odpowiednie osiągi 350-370 fps

Szybka został wysprzedany (zanim uzbierałem kasę), ale bez paniki jest jeszcze na UNcompany, Ehobbyasia, AirSoftGlobal.

Wszystko w porządku tylko niepokoją mnie różnice w opisie tej repliki w różnych sklepach, różnice dotyczące fpsów:

Wgc 350-370fps

UNcompany 350-370 fps

eHobbyAsia 300 fps

AirSoftGlobal 265-295 (0.8j)(0.25bb)

Skąd aż takie różnice w fpsach czy sklepy zamawiają różne wersje czy to jakaś literówka?

Różnica dosyć znaczna w moim przypadku 350+fps oznacza, że nie robię żadnego tuningu i cieszę się pewnością fabrycznej konfiguracji a 300fps to niestety za mało, dodatkowe koszty na tuning i brak tej pewności oraz fabrycznej gwarancji.

pozdrawiam tukasi :uśmiech:

Posted

Proszę mnie poprawić jeśli się mylę, a jest duże prawdopodobieństwo na to. Ale chyba WGC oraz UNcompanty są z Taiwagun, a dwa pozostałe z Chin. A w Chinach jest ograniczenie FPS.

Posted

W G&P wymienisz tak czy siak tylko sprężynę na M110 guardera albo doszczelnisz stocka i będziesz miał ok 400fps. Będziesz chciał mniej to wymienisz tylko sprężynę. Poprawcie mnie jeśli się mylę ;)

Posted

Jesli G&P faktycznie ma taki potencjał to super (jak ktoś może to niech potwierdzi) ale nie chcę zaczynać od grzebania w GB tym bardziej że można kupić odrazu wersję 350-370fps.

Chciałem kupić w eHobbyAsia bo mają dostępne trzy wersje (magpul, troy, vlotr) ale niestety tam tylko 300fps. chyba że poprostu coś pokręcili w opisach.

Pewnie i tak wyślę do nich maila przed zakupem.

Posted (edited)

Fantazja sklepów polegająca na dodawaniu kilku fpsów, ale tutaj odnoszę wrażenie że zaniżono bo niemal wszystkie nowe Mki od G&P maja 340+ i dlaczego ta miałaby mieć 300fps.

Liczyłem że ktoś mi odpowie "kupiłem ta Mkę na eHobby Asia i ma 370fps", ale się chyba przeliczyłem.

[edit] literówka

Edited by Poli Tukasi
Posted
Liczyłem że ktoś mi odpowie "kupiłem ta Mkę na eHobby Asia i ma 370fps", ale się chyba przeliczyłem.
Kupiłem kilka a V wylotowa oscylowała w granicach 360-400fps. To, że dla G&P czasem podają 320-330fps to się nie przejmuj. U nas nie ma ograniczeń a w innych krajach jest.

Te 320fps jest dla tych co i tak nie zmierzą bo by musieli chrono mieć aby to sprawdzić a przecież chodzi o sprzedaż...

Posted

Witam,

Mam pytanie do osób, które posiadają ta replikę (jeśli taka w ogóle jest) i innych, które mogą udzielić mi rady, pomocy. Na 3 rożnych sklepach znalazłem rożne informacje i stąd moje pytanie: jaką batke do tej repliki? Na WGC jest napisane lipo stock pipe 7,4, na UNcompany V-shape, a na ehobbyasia że 7,2 G&P lub 11,1V stock pipe.

Pozdrawiam

• 3 weeks later...