Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted (edited)

jeszcze bym proponował żeby wypowiadające sie osoby miały większe doświadczenie z preckami niż jbu, madbull i vanaras :wink:

Akurat mam JBU w FAL`u i znam co najmniej jednego usera Black Pythona Madbulla i mam systemę do porównania i systema jest dużo cieńsza od powyższych :). Więc mogę się wypowiadać czy nie? :-P

I zupełnie nie rozumiem w takim razie dlaczego się mnie pytają co ja mam tam założone u siebie w replice, że mam takie skupienie - KM Head, Promyk?... Takie tam sranie w bambus na dobrą sprawę na takich odległościach na jakie strzelamy ;-).

Pewnie, że promyk jest 150 razy lepiej wykonany, nie mówiąc o PDI, tylko czy jest sens.., Jak mam skupienie na 50m mieszczące się w formacie A5, czasem w A6 to po co mam płacić 3x więcej na za lufę co mi da skupienie o 5% czy 10% lepsze? ;-)

EDYTA: Zapomniałem: używałem promyka.

Edited by Tuksiak
Posted

kupisz drugą MB i będzie jak stock. To jest wyznacznikiem jakości: powtarzalność poszczególnych sztuk.

Leżała u mnie dość długo lufa JBU której nie dało się zamontować bo nacięcia na niej te pionowe służace do blokowania jej w komorze HU były nacięte bodaj 3mm za blisko czy tam za daleko. Super lufa!

Posted

A do czego ta lufa jest? Sprawdziłeś? Nie wszystkie lufy są w standarcie Marujowskim robione i mają nacięcia tam gdzie powinny mieć - wpadłeś na to?

Co do strzelania z JBU podpytaj Kolegę o niku _majster_ , on widział na BHD w Krakowie jak FALA przestrzeliwałem świeżo po wymianie gumy hopa, też się nie mógł nadziwić, że JBU jest w środku ;-). Jak prostujecie na kolanie lufy przed założeniem, to później tak Wam strzelają ;-).

Posted

A to przepraszam. Ja się z czymś takim nie spotkałem akurat.

Akurat MB łatwo rozróżnić, bo on opisany jest, ale znane mi są z dawnych bardzo czasów, sprzedawania chińskich stokowych luf jako np. Systemę ;-).

Posted

Wiedziałem, że ktoś to napisze...

:poddanie:

Madbull kosztował mnie 110zł, i dostałem lufę dzięki, której z 60m trafiam w drzewo, idź se porównuj z promykiem.

PS> Oczywiście nie sugeruje, że Prometheus jest słabszy od Madbulla, broń Boże, po prostu w moim wypadku nie widzę potrzeby kupna takiej lufy.

Posted

Nie no, trafić w drzewo to kwintesencja celności. Jak mówią wyżej,madbull to loteria, mam znajomego co z ICSem i Madbullem w środku ma sznurek przez jakieś 30-35 , a inny w każdą stronę świata po 20...

• 5 months later...
Posted

Mam mad bulla 509 generacja 2 leci znośnie cena adekwatna do jakość jak ma się mało kaski to MB wystarczy przy braku wiatru bez problemowo trafia w kartkę papieru do 50 m.

• 4 weeks later...
Posted

Mam pytanko, czy Wasze opinie dotyczą pierwszej czy drugiej generacji luf MB?

Bo zastanawia mnie zdanie specow :

"ręcznie kontrlowana pod względem jakości.

Sprzedawane przez nas lufy są w wersji II."

Sorry, że odkopuje ...