Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

20 - 22 sierpnia - Borne Sulinowo

Recommended Posts

Posted

zlot3.jpg

Witam! Pojawił się pomysł, aby do zlotu pojazdów militarnych w Bornym Sulinowie dołączyć AirSoft - władze przyjęły ten pomysł bardzo optymistycznie i radośnie - mamy zapewnione spanie na hali sportowej - 20 - 22 sierpnia, jeden gorący posiłek dziennie.

Naszym zadaniem jest przeprowadzić pokaz AirSoft'u.

Wydelegowane zostały już osoby mające zająć się opracowaniem scenariusza pokazu (nie zdradzę kto, ale powiem, że są to ludzie znani i szanowani w środowisku maniaków).

Proszę wszystkich o przybycie na miejsce - tymbardziej, że po pokazach będziemy mogli postrzelać się na poligonie byłej armii radzieckiej i w Kłominie.

Po tym geście z naszej strony gmina Borne Sulinowo powinna udzielić nam i tak nieużywanego poligonu jako teren do budowy poligonu ASG - tym zajął bym się sam z pomocą mojej drużyny...

Najważniejsze, że jeśli wywrzemy duże wrażenie to będziemy mogli strzelać się w znakomitych warunkach - a do tego całkowicie legalnie!

Proszę Was o pomoc - o przybycie na ten zlot, nie zawiedźmy gminy, ludzi którzy chcą nas oglądać - tym bardziej, że od strony formalnej wszystko jest już załatwione. Mam podać jedynie w przybliżeniu liczbę osób jaka przybędzie...

Proszę - nie zmarnujmy takiej szansy...

Pozdrawiam!

• Replies 308
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

No to mamy już 2 drużyny :)

Jeśli ktoś nie doczytał - nocleg + jedzenie za friko, a sam koszt zlotu to 0 zł :) Więc chyba warto...

Posted
Mam pytanko czy bedzie miejsce na ""czarna taktyke"? Czy sa jakies budynki?

heheh :) Spets z cala sympatia dla Ciebie :D

tam jest cale MIASTECZKO :!: :!: :!:

Posted

Tak - po pokazie załadujemy się w samochody i udamy się na strzelanie do Kłomina - oddalone o jakieś 20 km opuszczone miasteczko, o którym było już dużo...

Mam na tą okazję przygotowany scenariusz.

Posted

Witam

QBS, impreza może być całkiem fajna, z tego, co mi opowiedziałeś i co tutaj napisałeś.

Tak więc, zaczynam rekrutowanie poznańskiej części FST na strzelanie w Bornym.

Pozdrawiam

Posted

Zlot planowany jest na jakieś 50 - 60 osób, tak że liczba jest ograniczona - z powodu miejsc noclegowych i ilości darmowego jedzenia, które oferuje nam miasto.

Nocleg na sali gimnastycznej, tak że każdy bierze jakiś materac, śpiwór - czy jak tam chce się ułożyć.

W sobotę wieczorem planujemy urządzić wieczór integacyjny :wink: w jakimś lokalu - wybierzemy się tam jeszcze w celu porównania ofert i wybrania tej najkorzystniejszej.

Posted

Niezmiernie cieszy mnie fakt, że jest nas co raz więcej.

Zarezerwowałem dla nas miejsca na ok. 50 - 60 osób.

Jedyne co będzie trzeba zrobić to podpisać oświadczenie, że jeśli coś zostanie zniszczone przez nas to osoba odpowiedzialna za ten haniebny czyn zobowiązuje się pokryć koszty usunięcia szkody.

Posted

hej

2 - 3 osoby z RAI, prawdopobodnie się stawią. jeszcze sprecyzuję zeby nie blokować innym chętnym. Zapodaj gdzie zbiórka w bornym czy w kłominie i +/- o ktorej start w piątek.

pozdrawiam

wilku

Posted

Zlot rozpoczyna się o 16 w piątek.

Spotykamy się w Bornym Sulinowie przy hali sportowej - aby było łatwiej się znaleźć.

Nie jest to duże miasteczko więc każdy kto zapyta napewno trafi (jest przy głównej drodze)

Co do dojazdu - trasa wygląda następująco:

Dla jadących przez Piłę:

Wyjazd drogą na Gdańsk (droga nr 11)

Jedziemy cały czas prosto przez Dobrzycę, Płytnicę, Ptuszę, następnie przejeżdżamy przez przejazd kolejowy - jedziemy jeszcze jakieś 1,5 km i na połączeniu dróg 11 i 22 skręcamy w prawo - na Jastrowie, w Jastrowiu na głównym skrzyżowaniu z sygnalizacją świetlną skręcamy w lewo.

Jedziemy prosto aż do Sypniewa, gdzie skręcamy w prawo, drogą do końca wsi - na rozwidleniu w lewo i prosto.

Następnie jedziemy przez Nadarzyce aż do samego Bornego Sulinowa (proszę Was uważajcie na drodze od Sypniewa do Nadarzyc - jest kilka bardzo głupich zakrętów, które dostrzega się w ostatniej chwili, za Nadarzycami raz odleciałem samochodem - jest długa prosta, na której są 2 hopki - można pofrunąć - tymbardziej, że nawierzchnia jest bardzo dobra i zachęca do "depnięcia").

W Bornym Sulinowie wjedziemy do miasta - skręcamy w lewo na rozdrożu i jedziemy prosto aż do centrum, gdzie skręcamy w prawo - tam zapytajcie o drogę na halę sportową, która to będzie naszym HQ.

Starałem się jak mogłem opisać tę drogę - mam nadzieję, że nie sprawi Wam trudności trafienie na miejsce :)

Niezmiernie cieszę się, że jest nas co raz więcej!

Wszystkim dziękuję z góry za przybycie.

Ps.

Jako, że zdarzają się niedowiarki: TAK - zlot jest całkowicie darmowy, załatwiłem też darmowy nocleg w hali sportowej - więc możemy pograć w kosza, ping - pong'a, iść na siłownię czy do sauny - ale do podpisania będzie oświadczenie - każdy odpowiada za ewentualne szkody wywołane przez niego i zobowiązuje się pokryć koszta ich usunięcia.

Załatwiłem też jeden ciepły posiłek w sobotę i niedzielę - także darmowy.

W sobotę wieczorem będziemy się integrować w jakimś lokalu, który wyznaczę tydzień przed samym zlotem - wybiorę się aby zobaczyć jak przygotowany został poligon. W razie jakichkolwiek pytań proszę o PW, maila lub kontakt na kom: 0 600 906 992

Posted

Ja tytlko tak od siebie dodam, ze kruca QBS, pustynny burzu :lol: musze cie pochwalic, jak na nowego w airsofcie to jestes facet z inicjatywa, nie da sie ukryc, az czlowiekowi nie zal czasu spedzonego na radzeniu ci jaki aeg jest najlepszy ;) :lol: tak trzymac!

Posted

Jetem pod wrazeniem, moje uznanie dla organizatora (ÓW), jerzeli nic nie wypadnie (a szykuje sie wesele szwagra) to postaram sie byc i moze wyciagne kogos ze SWATu :) (n.p. FOKĘ a moze i Szajbusa). Pozdrawiam