Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Witam ja kupiłem maskę na allegro w miarę tania więc się skusiłem...

Jednak gdy sprawdzaliśmy ja z kumplem w goglach pozostały ślady po kulkach ;/ Fps broni waha sie w granicach około 360 -380. Czy mam poszukać czegoś inne go czy mogę bez obaw ruszyć na strzelankę?

Link do maski: http://www.allegro.pl/item780537394_maska_...ball_extra.html

Dzięki za pomoc

Pozdrawiam Szybyt :uśmiech:

Posted (edited)

nie możesz :P jak już to używaj samej dolnej części (gdy wywalisz piny łączące maskę możesz przełożyć gumkę z gogli do tych dziurek po bokach..)

kup do tego jakieś gogle niskoprofilowane (mi pasują bolle x800)

a jeśli nie chcesz gogli to kup okulary.. np. uvex i-vo lub jakieś bolle ewentualnie :)

edit: Napisałem 'googli' zamiast 'gogli' :-F

Edited by OFF
Posted (edited)

W takiej cenie to najlepiej uvexy, ewentualnie dołożyć i kupić francuskie bolle comander/defender (czy jakoś tak) tamte podróbki nie dość, że za drogie to jeszcze wg. gówniane, mam te usmc od G&P po pół rocznej eksploracji szybka wygląda tragicznie w moim wypadku kulki też zostawiają ślady na goglach. Teraz służą wyłącznie jako dodatek do kasku. :]

Edited by YodaSan
Posted (edited)

Nie to że chce oszczędzać na zdrowiu tylko jak jest napisane ze maska ma wytrzymałość 600 fps to myślę że jest dobra ;P Chyba się zdecyduje na te uvexy ;D

No patrz pan, a na płocie pisało "d..a", chciałem pogłaskać, a tu mi taaka drzazga weszła... Raz widziałem ludzi w tych maskach: Golemów na Panzerfauście III. Ciekaw jestem, czy oni widzieli. Cokolwiek. Tak toto było pokryte parą.

Edited by Errhile
Posted

Dzięki wszystkim za pomoc ;D naprawdę cieszę się ze jest ktoś na świecie kto dba o moje zdrowie bardziej tak jak moja mama 8) A z tym płotem dobry tekst szczerze muszę przyznać... A to prawda że paruje niesamowicie bo przy samym strzelaniu po wydechu myślałem że mam w pokoju mgłe.... :uśmiech:

Posted

A to prawda że paruje niesamowicie bo przy samym strzelaniu po wydechu myślałem że mam w pokoju mgłe.... :uśmiech:

Strzelasz w pokoju? :strach:

W każdym razie w celach bezpieczeństwa, odłóż na szafę, jako element ozdobny.

Posted (edited)

Strzelasz w pokoju? :strach:

W każdym razie w celach bezpieczeństwa, odłóż na szafę, jako element ozdobny.

W ramach offtopu to powiem, że sam również strzelam w pokoju, a co mi tam. Chronograf chyba to lubi ;-).

Co do ciekawych ochron twarzy to polecam maskę mojego pomysłu - info jest w innym temacie o maskach. Dokładnie w tym temacie.

Edited by Gogin
Posted (edited)

Ja sobie utrudniam: kuchnia----> przedpokój ---> pokój ---> kulochwyt z tarczą całość koło 8 m. Dobrze się strzela z pistoli ;-).

EDYTA: odnośnie masek, to ostatnio przerabiam z Kocurem666 siatkę aluminiową od tuningu aut malowaną na twarz pod okulary. Sprawdza się bo nie parują szkła. Choć osobiście wolę szal snajperski, ale to takie zboczenie tylko ;-).

A wygląda to tak:

http://picasaweb.google.pl/pomera2/Dabie25...560415023461682 - zdjęcie Kolegi, jak kto sobie wygnie i pomaluje to już jego problem ;-).

Edited by Tuksiak
  • 2 weeks later...
Posted

A nie przelecą przez taką maskę kulki bo jak widzę dziurki są dość duże ;/ Ja bedę używał maski tej co dostałem razem z tymi felernymi goglami bo ona myślę że powinna wytrzymać. A gogle mam już Uvexy więc moje przyrządy celujące są już bezpieczne

(mam nadzieję ;P) :uśmiech: