Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

siemanko panowie i panie ;]

mam pare pytan:

CZY REPLIKA M16A4 JG III generacji po wlozeniu spręzyny m160,Wzmocnionego, tłoka + prowadnicy sprezyny naciagnie ta sprezynke?? bardzo mnie to ciekawi bo dostalem od znomego nowa sprezne

prosze o pomoc :poddanie:

Posted

Stock zebatki bez problemu chodza mi na m140 w SAWie, chodziły bez problemu na m210.

Kable oczywiście - warto wymienić, o baterii zawsze zapominam. 9.6v dobrej pojemności to minimum. Silnik da rade, nawet się nie zmęczy, Głowice mam wmontowane w hk416 które chodziło na m210, nawet śladu zużycia nie było po 6k kulek, prowadnica full metal jest - da rade, łożyska - jesli trafiłeś na metalowe to je zostaw, jesli nie, to wymień na jakiegoś elementa nawet.

Stock zebatki bez problemu chodza mi na m140 w SAWie, chodziły bez problemu na m210.

Kable oczywiście - warto wymienić, o baterii zawsze zapominam. 9.6v dobrej pojemności to minimum. Silnik da rade, nawet się nie zmęczy, Głowice mam wmontowane w hk416 które chodziło na m210, nawet śladu zużycia nie było po 6k kulek, prowadnica full metal jest - da rade, łożyska - jesli trafiłeś na metalowe to je zostaw, jesli nie, to wymień na jakiegoś elementa nawet.

• 1 month later...
Posted

Zaraz,zaraz chińczyk pociągnie na nowym tłoku i prowadnicy sprężyny M150???

A ja mam opory żeby wstawić M130. :wink:

Kubek22 : Proszę napisz jak wyszło, tez mam tą replikę i chce wiedzieć na ile sobie mogę pozwolić ???

Posted

Tak, chińczyk pociądnie m150 bez większych oporów. Osobiście mam 2 repliki, które są poddane w ten sposób tuningowi, obie chodzą na akumulatorze 12v i obie na auto. Jedna to jest hk416 JG (ten sam gb co m16 jg) m140 do pełnego stocka, tylko auto - rozdzielacz ognia pojedynczego sidał, a jestem zbyt leniwy żeby wymieniać) i akm cm.048m z m150 systemy i nic więcej. HK ma przebiegu około 40k kulek na długich seriach itp. itd., a AKM jakieś 10k kulek, w 90% auto.

Aha, w hk416 nie ma śladów zużycia, ma 480 fps, szybkostrzelność 25-26 kulek na sekundę.

AKM 520 fps, 20 kulek na sekundę.

Posted

@sakamuto22

To dalej miej opory przy wkładaniu M130. Zwierzu ma 100% racji. Do nowych "chińczyków", które mają silniki neodymowe wystarczy dać akumulator 12V i pociągnie, na standardowych zębatkach, każdą sprężynę dostępną na rynku. Sprawdzone.

Jednak ciekawsze jest to, że najzwyklejsze plasticzane części to wytrzymują.

• 2 weeks later...
Posted (edited)

CO???

To po co ja kupowałem Max Torque prometheusa, do m170. ;-)

Ale tak na serio, jak to możliwe, że chińskie zębatki za 60 zł i chiński szkielet za 40 zł wytrzymują m210. :poddanie:

To (chyba) niemożliwe.

Ale są podobno takie rzeczy, co sie nawet fizjologom nie śniły. ;)

Edited by ramiel
Posted

Zębatki bez problemu na m210 chodziły. ba, nawet ładnie brzmiały :)

Co do szkieletu, to by długo wytrzymał jeszcze, dopóki nie pojawiło się stadko termosów i Zwierzu nie zaczął się bawić w długie serie (nie mam tu na myśli 10-15 kulek) :)