Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Witam wszystkich airsoftowych maniaków :)

Chcę kupić sobie jakiś pistolet jako broń drugorzędną.

I znalazłem coś takiego :

http://www.airsoft-militaria.pl/product-po...22-Sig-226.html

Co sądzicie o tym pistoleciku?

Mi się podoba. Ładnie wygląda , moc też niezła.

Proszę jeśli ktoś ma ten pistolet niech mi napisze czy jest z niego zadowolony , lub nie :P

Jeśli ma ktoś jakieś inne (godne rzucenia na nie okiem) produkty to proszę również napisać.

Pozdrawiam :)

• Replies 61
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• 8 months later...
Posted

To machnę minirecenzję - bo doszedł do mnie mój sig 226 (cm.122) :)

Sklep:

Replikę cm.122 zamawiałem na taiwangun.com. Paczka przyszła standardowo na drugi dzień, zapakowana pancernie.

Co dostajemy:

Po obraniu pudełka z foli, foli bąbelkowej i kartonu mym oczom ukazał się kartonik z repliką.

W kartoniku dostałem - papiery gwarancyjne, instrukcję obsługi, szybkoładowarkę, ładowarkę do baterii, baterię, parę kulek 0.2g cymy oraz replikę i magazynek.

Opis właściwy: :)

Papiery jak to papiery poleciały od razu w kąt, zabrałem się za replikę. Pierwsze wrażenie - ciężka, a drugie - bardzo ciężka. Nie spodziewałem się takiej wagi - duży plus. Ponadto replika jest spora - mam duże dłonie i leży mi dobrze, ale u osób z małymi dłońmi chwyt może nie być komfortowy.

Kolejnym krokiem po wyciągnięciu pistoletu z pudełka było oczywiście sprawdzenie magazynka. Magazynek jest metalowy, dosyć ciężki jak na wymiary. Mieści się w nim w dwóch rzędach dokładnie 30 kulek. Dość swobodnie wchodzi w rękojeść repliki, jednak bez zbędnych luzów. Przypadkowe zwolnienie blokady magazynka raczej nie wchodzi w grę - przycisk jest tak umiejscowiony, że jest to praktycznie niemożliwe.

Następnie chciałem zdjąć zamek, wsadzić baterię i zobaczyć czy uciągnie jeszcze parę strzałów. Natrafiłem na pierwszy dylemat - co pociągnąć aby zdjąć zamek. Po paru próbach okazało się, że należy pociągnąć w dół przycisk znajdujący się za selektorem ognia. Następnie przesuwamy zamek lekko do przodu i ściągamy. Tutaj kolejne zaskoczenie - zamek jest metalowy i ciężki - tego się całkowicie nie spodziewałem, ale plus dla producenta.

Po ściągnięciu zamka mamy dostęp do pokrętła hop-up i możemy umieścić baterię pod lufą. Sięgam pierwszy raz po instrukcję leżącą w kącie - na baterii brak oznaczeń - i +, tak samo na replice. Wprawdzie bateria ma z jednej strony małą strzałeczkę i nie pasuje na odwrót, ale lepiej się upewnić.

Po włożeniu baterii próbuję oddać strzał - wychodzi parę umierających stuków i koniec - bateria trafia na ładowarkę. Tam również nie ma oznaczeń, ale bateria definitywnie da się włożyć tylko w jednej pozycji. Bateria ma napięcie 7.2V i 450 mAh pojemności. Brak jakichkolwiek oznaczeń.

Przyglądam się bardziej replice - okazuje się że trzeba dokręcić kilka śrubek na samej replice i niemal wszystkie na magazynku.

Po naładowaniu baterii i załadowaniu magazynka, udałem się na podwórko. Pierwszy strzał po włożeniu magazynka zawsze jest pusty - pewnie wynika to z konstrukcji. Reakcja na spust jest zadowalająca, natomiast szybkostrzelność mnie zaskoczyła - porównywalna z G3-SG1 JG -czyli żwawo :)

Bez wyregulowanego hop-up pistolet strzelał na około 20-25m i to po paraboli. Natomiast po wyregulowaniu hop-up zasięg wzrósł i to znacznie - kulki nosi na ponad 35m. W trybie auto magazynek znika raz dwa, jednak zdarzyły mi się dwa strzały puste w tym trybie.

Poważnym mankamentem jak dla mnie jest blokada ognia - wajcha znajduje się nad spustem i w trybie safe wystaje poza obrys repliki, co może przeszkadzać przy dobywaniu pistoletu z kabury (może się zahaczyć).

W podsumowaniu - pistolet wart swojej ceny, ja jestem zadowolony w pełni :)

W najbliższym czasie zamierzam kupić magazynki do cm.030, to napiszę czy i jak dokładnie pasują.

Jak tylko przetestuję replikę w boju również zdam raport :)

Skrócona wersja:

Plusy:

- ciężar

- metalowy magazynek i zamek

- zadowalająca szybkostrzelność i reakcja na spust

- niezły zasięg ok 35-40m

- zwarta budowa - nic nie trzeszczy i nie lata (po dokręceniu śrubek)

Minusy:

- luźne śrubki - trzeba dokręcić

- gabaryty (ale niekoniecznie)

- bezpiecznik ognia (jego położenie)

Posted

Strzelałem z balkonu, do muru mam 28m (zmierzone), a kulasy walą daleko za mur. Może z 40m to przesada, ale 35 spokojnie. Zresztą sam byłem zaskoczony zasięgiem.

Posted

Chyba jak strzelasz pod kątem 60 stopni... Nawet glock tej samej firmy strzela skutecznie max. 20m

Pozdrawiam

Chyba coś kiepsko strzelałeś z tego Gekciu. 25m da się spokojnie trafić na semi, na auto są gorsze osiągi.

Pozdrawiam.

• 1 month later...
Posted

Również mam ten pislotet,ijestem z niego bardzo zadowolony,niestety po krótkim czasie magazxynek zacinał się i czasami nie podawał kulek,trzeba tozebrać,naolimić,podokręcać i chula ,aż miło ;0

Posted

Ja dodam od siebie, że poczatkowo po zakupie repliki miałem problemy z magazynkiem, nie zawsze podawał kulki. Okazało się jednak, że była to wina kulek. A pierwszy strzał również u mnie zawsze jest pusty.

• 4 weeks later...
Posted (edited)

Tak się zastanawiałem czy dostanę normalną odpowiedź czy ktoś będzie chciał się popisać swoją fajnością.

W sklepach, które przeglądałem nie było, więc może ktoś zna jakiś sklepik gdzie są dostępne.

Z góry dzięki za pomoc i podkręślam za pomoc.

Edited by Seba_stian
  • 1 month later...
Posted

Niedawno kupiłem tą replikę i właściwie zgadzam się co do opinii misiakow-a.

Replika bardzo dobrze sprawdza się w budynkach, zresztą ilość fps mówi sama za siebie, używam jej gdy wejdę do budynku, bo AUG jest za mocny, a w lesie można ją traktować jako broń ostatniej szansy, bo jeśli po nią sięgam to jest gorzej niż źle. Swoją użytkuję na kulkach 0.23 i daje rade. Ale nie ma róży bez kolców co mi się w niej nie podoba to:

- wielkość, jest większa niż oryginalny P226,

- tryb auto, ale to mam zamiar niedługo naprawić, oraz jeśli się uda przywrócę pierwotne zastosowanie bezpiecznika,

- wygląd magazynka ale to ogólna wada AEP,

- niestandardowa szyna, nie można zamocować akcesoriów do niej, czyli ten sam kłopot co w USP od TM, być może przejściówka pasuje,

- szczerbinka jest za płytka i przesłania częściowo muszkę, do poprawy ale to kilka ruchów pilnikiem.

Replika jest całkiem celna i jedyne co mam zamiar w najbliższym czasie grzebać to wymiana lufy na KM i gumki na guardera, powinno zapewnić całkiem niezłą celność, oraz przy okazji pogrzebię w środku usunę auto itp.

Jednym słowem sprzęt warty zakupu, polecam.

• 4 months later...
  • 4 months later...
Posted

Ja również jestem szczęśliwym użytkownikiem tej repliki,i mam dwa pytania do innych jej użytkujących:

1) na jakich kulkach replika się najlepiej sprawuje?(waga i marka)

2) czy da się w niej wymienic lufe na gwintowaną(jeśli tak ,to prosiłbym o link to sklepu),oraz czy tłumik poprawiłby osiągi i celność(jeśli wogóle da się zmienić lufe na gwint.)

z góry dzięki :)