DDevilPL Posted October 18, 2009 Report Posted October 18, 2009 (edited) Witam! Może opiszę poszczególne fazy problemu: 1. Z początku replika strzelała na odległość 5m kilkoma kulkami naraz, powodem okazała się zmasakrowana dysza (na przebiegu 300 kulek). 2. Po wymianie dyszy i gumki na Guardera przez pewien czas replika strzelała w trybie semi na odległość 5 m, nierzadko kilkoma kulkami naraz. Dysza nie ulegała od tej pory uszkodzeniom. 3. Po wystrzeleniu kolejnych 50 pocisków: kulki w trybie w semi jak i auto zaczęły toczyć się po lufie po skierowaniu jej w dół. Dobrze to widać na poniższym filmie. M4A1 R7 WELL - problem Problem występował zarówno przy zastosowaniu gumki Guardera jak i stockowej. W końcu zostawiłem stockową, ponieważ ta Guardera zniszczyła się przy demontażu. 4. Nagle jakimś cudem replika zaczęła perfekcyjnie działać (najpierw w auto, potem w semi). Kulki strzelały zawsze pojedynczo i na odległość ok. 40 m. 5. Obecnie (po wystrzeleniu następnych 500 kulek): w tybie semi toczą się po lufie (zasięg 1 cm), w trybie auto lecą na odległość 40 m, bardzo często wystrzeliwuje 2 pociski jednocześnie. Na podstawie odłosów wydaje mi się, że silnik pracuje idealnie. Używam kulek 0.25 mm, oszlifowanych. Moje podejrzenia: 1. Zauważyłem, że nie zamontowałem złotego pierścienia przy systemie hop-up (czy to ma jakiś wpływ na działanie repliki?), pierścień zaginął gdzieś pod meblami ;). 2. Otwór w komorze hop-up na dość nieregularny kształt, po prawej stronie jest uwypuklenie, czy polecacie to spiłować tak, aby był bliższy okręgowi? Czy przez to replika wypluwa kilka kulek naraz? Pozdrawiam! . Edited October 18, 2009 by DDevilPL Quote
PiterTKD Posted October 21, 2009 Report Posted October 21, 2009 Ta komora w ogóle wygląda jakoś nieciekawie... Ten pierścień jest potrzebny do stabilizowania lufy w komorze, by nie latała. Możesz też gdzieś mieć nieszczelność. Robiłeś test strzykawki?? Quote
jackobi Posted October 21, 2009 Report Posted October 21, 2009 Jak dla mnie to albo masz coś z gumką HU, albo zgubiłeś dystanser przy wymianie gumki. Ewidentnie widać, że gumka nie trzyma kulek i dlatego po prostu wypadają. Quote
Recommended Posts