Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

słucham? deficyt? właśnie dojechał do mnie Guarder ITU, a zastanawiałem się jeszcze czy aby SHS UT nie wziąć, bo też był dostępny...

Zauważ, że ostatni post był napisany miesiąc przed Twoim i faktycznie przez pewien czas w zasadzie nie było dostępnych tych mocniejszych silników.

• Replies 136
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Odgrzeję trochę kotleta bo mam pytanie który silnik był by lepszy:

-Classic Army high torque

czy

-JG na neodymach (z niebieską dupką)

oby dwa dadzą radę pociągnąć sp150 ale ja chcę wstawić 130.

• 5 weeks later...
Posted

Podepnę się pod temat.

W tej chwili silnik i zębatki stock z JG, spring z cm 045 trochę ubity, jakieś 380-390fps przy rofie 14bb/s. Bateryjka lipo 7,4 1300mAh 25/50C.

Chcę włożyć sp120 i mieć przynajmniej te 12-14bb/s, chociaż dobrze by było więcej. Lipo 11,1 raczej odpada, za mało miejsca mam. Myślałem o silniku GFC HT, nada się, czy lepiej inny w podobnej cenie?

Posted (edited)

Bierz tego GFC HT krótkiego.

Moja suka na short stroku, SP130 Guardera, Borek z cylindrem 2, Systema 247mm, PicoSR + 11,1V --> 440FPS / 25rps

Edited by verb007
Posted (edited)

A to super, dzięki za info, biorę GFC HT. Nawet jakbym chciał mniejszy rof to przestawienie Merfa 3.2 to dosłownie chwila, a te ok 18bb/s to tak idealnie dla mnie będzie.

Edited by Luminofor
  • 4 weeks later...
Posted

Witam :icon_smile:

Niedługo będę posiadaczem nowego Gearboxa z zębatkami 16:1, tłokiem SHS i spreżyną M100 lub M110 :icon_smile: Praktycznie już mam większość części do Nowego GB tylko została kwestia sinika :/

W mojej Emce chciałbym postawić na szybkość, lecz nie wiem, który z silników ze sklepów jest najlepszy do konfiguracji na ROF'a :(

Prosiłbym o pomoc w tej sprawie :icon_smile:

Pozdrawiam

Posted

Weź sobie HT silnik, dlaczego? Bo jak za jakiś czas będziesz chciał mocniejsza sprezyne dać ten silnik HT ja spokojnie uciągnie. Na silnikach HT z odpowiednim zasilaniem i przełożeniem też da się ładny ROF wyciągnąć. Mam dwa GFC HT w moich dwóch replikach.

1. 550fps @ 18rps @ 11,1V przełożenie 22:1

2. 440fps @ 26rps @ 11,1V 18:1 Short Stroke