Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

• Replies 136
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

CM039C zakupiony wrzesień 2010 i ma na pewno silnik z niebieska dupką bo go mam obecnie w domu .

Cyma 0.39 to już najnowsza seria tak jak 0.40,0.48itd czyli ma już silnik z niebieską "dupką".Jeśli chcesz zmienić silnik to polecam Elementa jest mocny na systema magnum a i rof polepszy jego wadą jest duża "prądożerność".

OK, nie wiem dlaczego, ale w tej co miałem w rękach był szary... Jakieś różne serie ?? Nie ważne :)

Pzdr.

• 2 months later...
Posted

Witam, mam pytanie: Obiło mi się o uszy ,że w AK boja są słabe silniki ,jeżeli wsadziłbym tam silnik z cm.042s (stara wersja cym) to ROF by mi się zwiększył czy stara seria cym ma takie silniki jak AK bojca?

Pozdrawiam

gewer

Posted

Silnik hi speed elementa też bardzo ładnie ciągnie z tym, że "chwilę" poczekasz zanim się rozkręci. ROF będzie wyższy niż przy silniku HT elementa. Zasadniczo jak to jest klasyczna szturmówka to myślę, że z powodzeniem zastosujesz taki silnik. Oczywiście nie wszyscy używają automata w szturmówce jednak chyba do tego jest by go nadużywać :)

Co innego jak masz lipo 11,1V i stosujesz sobie silnik HT to w takim wypadku nie ma opcji, ciągnie dosłownie wszystko.

Jednak z doświadczenia powiem, że rof to nie wszystko. Ja bym dał pakiet 7,4V, silnik Hi speed i rof będzie nader soczysty.

Posted

U mojego kumpla w suce boyia jest Hi speed SHSa, lipo 7,4 20C,sprężyna sp120, mosfet, kable niskoporowe. Roft 23 k/s. Tak więc jeśli chcesz zwiększyć rofta to po 1 wymień kable na niskooporwe jeśli to już zrobiłeś to wstaw jakiś mosfet potem myśl o silniku. Chyba ,że bardzo Ci zależy na takiej zamianie silników z cymy do boyia to mogę Ci powiedzieć ,że roft skoczy Ci o jakieś 3-4 k/s ostatnio sprawdzaliśmy z kumplem.

Posted

Oczywiście, żeby nie urażać. Szczerze to mosfet prawie nic nie daje.

Osiągi zwiększone max o 4% Jak komuś nie chce się czasami poczyścić styków to jest to wygodny gadżet. Jednak patrząc z mojej perspektywy 4% to dość niski wynik i niewarty żałowania 15zł :D Więcej na browarek jest.

Kable owszem, wymienić.

Posted

Bardziej chodziło mi o taki z AB :) A owszem są też takie ,które nic nie dają wczoraj spotkałem się z takim ,który miał rezystancję wewnętrzną prawie 350 Ohmów i na silnik szedł prąd aż 30mA.... :bialaflaga:

Posted

MOSFET i kable niskooporowe miałem w stoku (sukę kupiłem z Chimery). Znalazłem silnik GFC tornado, wsadziłem go do AKSU i ROF jest ogromny.

Dzięki za pomoc.

Pozdrawiam

gewer

Posted

Moment obrotowy to nie szybsze kręcenie, to większa siła.

I nie ma co wierzyć w to, że chinczycy napiszą że silnik ma zwiększony moment, ciekawe wobec czego pewnie wzgledem plastikowego gb.

• 11 months later...
Posted

Cyma 0.39 to już najnowsza seria tak jak 0.40,0.48itd czyli ma już silnik z niebieską "dupką".Jeśli chcesz zmienić silnik to polecam Elementa jest mocny na systema magnum a i rof polepszy jego wadą jest duża "prądożerność".

Jak masz czarny silnik z niebieska dupą to raczej nie ma sensu wymieniać (a już napewno nie na elementa) 140 spokojnie uciągnie i da spory roof.

• 3 months later...
Posted

Ostatnio montowałem znajomemu silnik z pierwszego linka ( CORE ) i powiem, że jeśli nie był to jakiś wyjątkowy egzemplarz to polecam go w 100%. Na M150 , Li-po 11,1 20C Turnigy i niskooporowych kablach urywa d... Takiego rof-u i reakcji się nie spodziewałem.

Jako ciekawostkę powiem, że nabyłem go przez przypadek, z powodu chwilowego braku na rynku innych silników na neodymach w rozsądnej cenie ( Tornado F1 czy JG ) a te się do niego nie umywają.

Nie wiem czy można polecać na podstawie jednego egzemplarza, ale polecam :)

Posted

Znajdz czarny silnik z granatowym dupskiem od PJ. No niech mi ktos powie, że w tej cenie są lepsze. U mnie ciągnął m120 guardera i wysiał 2000 kulek i poszedł dalej.

Posted

Znajdz czarny silnik z granatowym dupskiem od PJ. No niech mi ktos powie, że w tej cenie są lepsze. U mnie ciągnął m120 guardera i wysiał 2000 kulek i poszedł dalej.

To nie takie proste. Jest straszny deficyt silników, zarówno w Polsce jak i zagranicą, stąd szukam alternatywy.

• 4 weeks later...