Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Witam,mam zielone bolle wojskowe(takie z 3 wymiennymi szybkami) wie moze ktos gdzie moge dokupic do nich przezroczysta szybke???te gogle chyba felerne sa,po 2 strzelankach maja cale szybki porysowane ze gorzej patrzec,a tylko przecieralem "pare"(troche paruja) z nich miekkim tshirtem:( a moze ktos zna sposob a regeneracje tej szybki????pozdrawiam

Posted

jak jestem spocony i na dworzu jest duchota to gogle strasznie parują. Także gogle szybciej parują jak ma sie je bezpośrednio przy skórze, a wolniej parują gdy ma sie je na kominiarce czy czym s podobnym :wink:

Mój kumpel wywalił całą tą gabkę która jest na około i już tak nie narzeka... :wink:

Posted

nie ma gogli NIE parujacych, tlyko nmiej parujace :)

owszem, wastwa anti fog moze sie zetrzec z czasem i mechanicznie mozna ja zedrzec

lukdrz - x800 nie maja gabki, x500 maja

a co do kominiarki to zalezy, bo jesli zakrywa usta i nos to caly wydech idzie w gore pod gogle i paruja jeszcze bardziej :)

Posted

Bolle mogą też parować jeśli zbierze się na wewnętrznej stronie szbki woda, może się tak stac kiedy np. przez otwory wentylacyjne u gory gogli naleci troszke deszczu na szybke. Wtedy trzeba je dokładnie wytrzeć i po kłopocie :wink:

Posted

Co do regeneracji, to raczej niebardzo można je zregenerować. A szybka, chyba akurat przeźroczysta byla ostatnio do kupienia na WMASG w komisie (może mam zwidy :roll: ).

Posted

Szybke mozna zregenerowac w dosc prosty sposob. Kupujemy srodek do regeneracji wyswietlaczy w komorkach, wcieramy i po klopocie. Gorzej jednak jest z antifogiem, warstwy antifog nie da sie zregenerowac, ale mozna za to stosowac preparaty przeciwko parowaniu. Tylko nei takie do nabycia u optyka czy cos w tym stylu. Najlepiej kupic srodek do szyb samochodowych. Zima w aucie pomaga, wiec i tu nie powinno byc problemu :)

Co do szybek do X800. Guarder produkuje takowe, zapewne machinegun nie powinien robic problemow ze sprowadzeniem.

biala

biala MLC

zolta

• 1 month later...
Posted

nie ,to nie sa te same,te w zestawie mialy 3 szybki,kupilem je za 75zl(tak jak i wiele osob) a w bhp sklepach sa po 300zl,maja jedna wade,jesli naleci do nich woda(polejesz je woda) to wygladaja jakbys je papierem sciernym porysowal ,nie widzialem tego modelue w necie poza dystrybutorem bolle w polsce(ponad 300zl),a nazywaja sie jak sie nie myle commander.

Posted

To nie będe ich mył ;) Normalnie gadałem z gościem z tego V2Militaria.pl i te gogle co dawałem wcześniej do nich linka to mają te szybki balistyczne (tak przynajmniej pisał :)

To gdzie można dostać te gogle poza netem???

• 11 months later...
Posted

Ja za nie zapłaciłem tyle z przesyłką 8) Oczywiście są oryginalne.

Lepiej się przejmuj czy będą pasować do Fritza, a nie wyglądem ;)

Raczej powinny... Gdzieś o tym już było...

Posted

Pasują pod fritza i bardzo fajnie z nim wygladają. Ja swoje gogle testowałem pare razy, to z różnych sprężyn, gaziaków, aega oraz ostatnio z około metra z rugera mk1 carabine i pozostała po kulce tylko biała smuga która ztarłem palcem, gdzie na goglach SW&D chyba bez szybki balistycznej pozostało spore wgniecenie.

Posted

Te strone, Hubercie, widziałem, ale nie ma napisane nic o testach, tylko ze ma najwyzszy stopien ochrony przed odpryskami. Na spec shopie maja za 99 zl z 3 szybkami (ponoc balistycznymi, trzeba bedzie sprawdzic) i pokrowcem. Pisza ze wytrzymuje strzal aega z 0,5 m, ale kto by im wierzył ;)

Posted
Te strone, Hubercie, widziałem, ale nie ma napisane nic o testach, tylko ze ma najwyzszy stopien ochrony przed odpryskami. Na spec shopie maja za 99 zl z 3 szybkami (ponoc balistycznymi, trzeba bedzie sprawdzic) i pokrowcem. Pisza ze wytrzymuje strzal aega z 0,5 m, ale kto by im wierzył ;)

Uwierz mi, że jeśli umieszczone zostało

Przeznaczone dla jednostek specjalnych wojska i policji

to taka firma jak Polonus nie wciska kitu.
  • 3 months later...
Posted
Tanio, bo pewnie są z jakiś demobili francuskich, czy czegoś podobnego, a nie prosto od producenta.

Potwierdzam -dzisiaj kupiłem Bolle Commander w www.specshop.pl za 99zł i sprzedawca przyznał się, że były używane.

Posted

Co do bolli comanderów podejrzewam że jest identycznie jak z modelem Defender ktorych to szczęśliwym posiadaczem jestem... :twisted:

Po usunięciu warstwy gąbki z wywietrzników powyżej i poniżej szybki gogle w cudowny sposób przestały parować :twisted:

Szybki a były trzy w komplecie są balistyczne...z tego co wiem na allegro KLAWUS2005 posiada szybki i chyba rownież ma do commanderow warto zapytać .

Szybki przetrzymują trafienie serią z odległoości około metra z replikio mocy 190%pdi wiec chyba są warte swojej ceny bo czyż wzroku nie mamy bezcennego :twisted: :lol: :P 8) :D