Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

W głównym menu to ja mam jakiegoś generic wojaka usarmy, tam widać nawet safarkę i emkę oszpejowaną, więc nijak to się ma do wyglądu wojców w grze.

• Replies 721
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ghost w głównym menu MW2 też ma nie za wiele wspólnego z tym z gry, ale czy to przeszkadza tysiącom jego fanów naśladować właśnie gościa z głównego menu? Wątpię by ta dziwna kamizelka z BFBC2 była kiedykolwiek stworzona na potrzeby maniaków fanów bohaterów BC2 jak to miało miejsce z polarem ghosta i innych z MW2.

• 3 weeks later...
Posted

Może to zabrzmi jak pytanie nooba, mimo że gram w tą grę długo... ale jak do cholery po strzeleniu dartem w pojazd strzelić z gustawa lub rpg tak by rakieta go goniła... jasna cholera widziałem rakiety wystrzeliwane w górę i lecące za pojazdem a sam tak nie umiem :roll: .

Posted (edited)

Gdy celujesz z jakiejś wyrzutni musisz poczekać, na to, aby pojawiła ci się(mniej więcej u dołu celownika o ile dobrze pamiętam)odległość od celu np. 60 metrów, wtedy strzelasz, a pocisk sam się naprowadza. Chyba że grasz HC tam chyba nie ma pokazanej odległości i musisz strzelać na wyczucie, po iluś sekundach.

PS. Tu masz pokazane:

Edited by admarss
Posted (edited)

Może to zabrzmi jak pytanie nooba, mimo że gram w tą grę długo... ale jak do cholery po strzeleniu dartem w pojazd strzelić z gustawa lub rpg tak by rakieta go goniła... jasna cholera widziałem rakiety wystrzeliwane w górę i lecące za pojazdem a sam tak nie umiem :roll: .

1. oznaczasz cel dartgunem

2. lokujesz cel-w CG/rpg-7 włączasz zooma i czekasz aż kwadrat namierzania przestanie migać i zapali się na stałe. Strzelasz, powtarzasz do skutku.

Przy okazji rada dla drugiej strony tego układu, zwłaszcza dla pilotów śmigłowców. Jeżeli będziecie pilotować-bierzcie specjalizację Vsmk-00 (ikona zasłony dymnej), a gunner Vdmg-00 (Pięść, zwiekszony damage). "Zasłona dymna" daje wam możliwość wyrzucania FLAR, w momencie namierzania. Najczęściej nie będziecie wiedzieć kiedy zostaniecie oznaczeni strzałką. Wyczucie flar jest dość trudne, dodatkowo nie pomaga fakt że w Blackhawku działają one dużo gorzej niż np w Apaczu/Mi.

Podstawowa zasada-na pierwszy dźwięk ostrzegający o namierzaniu, NATYCHMIAST odpalacie flary (seconday fire). Jeżeli to wyczujecie, wasze heli stanie się rzeczywiście latającą kanonierką (w bh pomocny może być eng naprawiający w locie). Przy odpowiednich warunkach pogodowych (trochę szczęścia, i brak rozgarniętych przeciwników) nie będzie problemem nabicie statystyk rzędu 50/0 lub nawet 70/0. Problemy zaczynają się , gdy jest w drużynie przeciwnej dwóch lub trzech dobrych strzelców dartguna-wtedy heli nie ma szans na lot dłuższy niż 30 sekund.

Przy okazji-tak wygląda wynik dobrego gunnera z którym czasem latam jako pilot:

Veh/Time/Kills

UH-60 Transport/20h 55m 15s/1 318

...statystycznie wychodzi mniej więcej 1 zabity na 1 minutę.

Edited by PrezesOi
Posted

Różnie, zależnie od ochoty. Głównie normal, ale ulubionych nie mam, nie licząc tylko tych europejskich. Co do godzin to głównie wieczorami i nocami. moje gg 4990731 jak coś ;)

Posted

Ja wczoraj zainstalowałem, dzisiaj zabrałem się za prawdziwe granie i musze powiedzieć że jak na początki przygód z BF gra mi się całkiem dobrze. Jedyne co mnie dziwi to moc broni wszelkiej maści. Niby hardcore a wywalając całego maga w gościa odczuwam jakiś niedosyt. Pozdrawiam i do zobaczenia w celowniku.

Posted

Na HC wystarczy jeden strzał lub dwa trzy z broni krótkiej lub długiej zależnie jakiej. Na normalu troszke więcej ale używaj noża i adrenalina Ci sie podniesie na 100%. Co do Twojego niedosytu kiedy ładujesz we wroga to pewnie grałem na HC ale mixed ;) Mój nick TABASCO6 wyślij mi zapa to pogramy razem ;)

• 2 weeks later...
Posted

AT4 ssie...

Nie dość, że cel jest ostrzegany, to jeszcze w czasie kierowania rakietą jest się idealnym celem dla snajpera/nindży. A łatwiej trafić w pojazd korzystając z zestawu RPG/CG i tracer.

Posted

AT4 ssie...

Nie dość, że cel jest ostrzegany, to jeszcze w czasie kierowania rakietą jest się idealnym celem dla snajpera/nindży. A łatwiej trafić w pojazd korzystając z zestawu RPG/CG i tracer.

Przed patchem, tracer był niesamowicie wolny i wtedy AT-4 było dobre do strącania helikopterów. A teraz - cóż, ponoć ma lepszy dmg przeciwko pojazdom.

Posted

Panowie polecam polskie serwery gry G4G.pl(nie wiem jak z konsolą ja gram na PC) bodajże 7 serwerów o różnych opcjach:)

Szukam osób do granie wspólnie, wraz z komunikacją głosową VT, TS...

Moje GG 8182489.

P.S. Gra jest mega:P

Posted

AT4 ssie ? ? Jak ktoś jest nieudacznikiem to tylko tyle może napisać... Jak ktoś opanował technike AT4 to wymiata :) a tracer ? ? uu świetna zabawa "lotką" zaznaczyć helika/czołg i wytrzelić rakiete.

Pozdro dla fanatyków AT4 ;] ;]

Posted (edited)

AT4 ssie ? ? Jak ktoś jest nieudacznikiem to tylko tyle może napisać... Jak ktoś opanował technike AT4 to wymiata :) a tracer ? ? uu świetna zabawa "lotką" zaznaczyć helika/czołg i wytrzelić rakiete.

Pozdro dla fanatyków AT4 ;] ;]

Tak, AT4 ssie. Dobrego śmigłowca (pilot+gunner) nigdy nie trafisz z AT4. Powodów jest kilka-słychać ostrzeżenie przed namierzaniem, rakieta po odpaleniu jest powolna i doskonale widoczna, a jej operator musi cały czas namierzać cel-czyli jest wystawiony na strzał. Pilot robi unik, gunner namierza ambitnego strzelca AT4, strzelec AT4 ginie, rakieta AT4 leci w kosmos.

Trochę cyferek:

AT4

Prędkość początkowa - 25m/s, po uruchomieniu modulu sterowania (trwa to kilka sekund!) - 50m/s

Obrażenia przeciwko pojazdom - 360 (dla informacji - wszystkie czołgi/wozy pancerne mają 1250 hp, wszystkie śmigłowce 500hp)

Przeładowanie - 6s

Promień rażenia piechoty:

Bezpośrednie trafienie zabiera 100hp. "Strefa śmierci" to promień 60cm od miejsca trafienia. Strefa ran nie śmiertelnych - 3m.

RPG

Prędkość: bez tracer darta - 40m/s cały czas. Z tracer dartem - 50m/s cały czas

Obrażenia przeciwko pojazdom - 360

Przeładowanie - 5.80s

Bezpośrednie trafienie zabiera 100hp. "Strefa śmierci" to promień 100cm od miejsca trafienia. Strefa ran nie śmiertelnych - 6m.

CG

Prędkość: 75m/s(!) cały czas, niezależnie od obecności darta

Obrażenia przeciwko pojazdom - 280

Przeładowanie - 5.80s

Bezpośrednie trafienie zabiera 100hp. "Strefa śmierci" to promień 180cm (!) od miejsca trafienia. Strefa ran nie śmiertelnych - 8m.

Powiem tak-CG to generator fragów, easy mode kombajn do wszystkiego, AT4 to bezużyteczny crap, a RPG to dająca najwięcej satysfakcji broń AT/AA (dodatkowo-po pewnym opanowaniu, nie jest problemem zabijanie biegnących piechocińców na dystansie kilkuset metrów).

Wszystkie dane liczbowe dotyczą "czystych" pojazdów i broni tzn-bez pencerza pojazdów (który zmniejsza uszkodzenia do 0.75 ich wartości), zwiększonych uszkodzeń od eksplozji (mnożnik 1.25 od standardu) i innych.

Edited by PrezesOi
Posted

Ahh no spoko :) Ale musisz przyznać że jak trafisz helika z tracera i pozniej CG/RPG to jakoś ci to zwisa.. A jak opanujesz technike AT4 i po wielu godzinnych treningach trafisz helika to uciecha jest i to wielka :) hehe i za to uwielbiam AT4 za tą radość co daje :) Według danych które tutaj opisałeś to takk AT4 ssie bo wolna, bo długo sie ładuje, bo słaba do piechoty itp ale radość jaka ona daje - bezcenna :D