Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Wspomnienie z "dzieciństwa" Jaka to gra?

Recommended Posts

Posted

To mi przypomina jedną grę. Może ktoś mnie poprawi, trochę głupie skojarzenie ale cienką czerwoną linię pamiętam w Brothers in Arms :Road to Hill 3. Może to ta gra.Swoją drogą to świetny taktyczny fps z klimatem II wojny światowej.

• Replies 60
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Raczej BiA: Road to Hill 30 ;)

To jak już jesteśmy w klimatach drugiej wojny światowej:

Noc, pustynia. Armia brytyjska rzucona przeciwko złowrogim oddziałom Afrikakorps. Pamiętam że na początku jechało się transporterem opancerzonym ze swoimi i nagle wpadało pod ostrzał. Była silnie ufortyfikowana linia okopów z bunkrami. Jestem pewien że było to jakieś Call of Duty- bo charakterystyczny świst po śmierci i zielona czcionka z nazwiskiem swojaków. Było to demo bo to była jedyna misja. Czy ktoś kojarzy która to mogła być część? Obstawiam CoD 1 albo CoD 2 (choć potem grałem w pełną wersję i nie pamiętam takiej misji).

Wysłane z mojego SM-G903F przy użyciu Tapatalka

Posted (edited)

(...)Noc, pustynia. Armia brytyjska rzucona przeciwko złowrogim oddziałom Afrikakorps. Pamiętam że na początku jechało się transporterem opancerzonym ze swoimi i nagle wpadało pod ostrzał. Była silnie ufortyfikowana linia okopów z bunkrami. Jestem pewien że było to jakieś Call of Duty- bo charakterystyczny świst po śmierci i zielona czcionka z nazwiskiem swojaków. Było to demo bo to była jedyna misja. Czy ktoś kojarzy która to mogła być część? Obstawiam CoD 1 albo CoD 2(...)

Może któraś z konsolowych wersji CoD'a ?

Edited by Vender
Posted

Call of Duty 2. To jedna z pierwszych misji - o ile nie pierwsza - w kampanii brytyjskiej. Kolejna z misji, to ochrona jakiegoś miasteczka/fortu przed atakiem niemców.

Posted (edited)

Może któraś z konsolowych wersji CoD'a ?

Nie, nie. Tak jak przedmówca stwierdził. To Call of Duty 2. Kampania brytyjska, Sgt.Davis, 7. Dywizja Pancerna :icon_wink:

0000000696.600x338.jpg?t=1485219292

download-4.jpg

Edited by Budweiser
Posted

(...)Obstawiam CoD 1 albo CoD 2 (choć potem grałem w pełną wersję i nie pamiętam takiej misji).

Call of Duty 2. To jedna z pierwszych misji - o ile nie pierwsza - w kampanii brytyjskiej. Kolejna z misji, to ochrona jakiegoś miasteczka/fortu przed atakiem niemców.

Nie, nie. Tak jak przedmówca stwierdził. To Call of Duty 2. Kampania brytyjska, Sgt.Davis, 7. Dywizja Pancerna :icon_wink:

Niby tak ale zauważcie, że kolega napisał, iż później grał w pełną wersję CoD'a 2 i nie kojarzy takiej misji.

Posted

Trochę i ja się pogmatwałem.

W wersji demo Call of Duty 2 była misja ("Koniec początku") własnie po stronie brytyjskiej 7.DP ale był to atak na miasto El Daba u wybrzeży Morza Śródziemnego w środku dnia.

Nocna również była, która zgadzała się z opisem o transporterze, obronie miasta, linii okopów itd. Broniliśmy wtedy małej wioski w pobliżu El Alamein, i to o tej mówiłem a screeny niej i opisanej wyżej są w moim poprzednim poście.

Skoro użytkownik sulferno mówi, że grał na kompie to musiało być to to.

Posted

Hmm.

Obejrzałem sobie dzisiaj demo CoDa 2 i to faktycznie nie ta misja. Potem obejrzałem kampanię brytyjską i najbardziej kojarzy mi się to z pierwszą misją. Z drugiej zgadza się jazda transporterem, lecz sama misja niezbyt pasuje. Jestem jednak pewien że to CoD 2- grafika i HUD to potwierdzają. Może na komputerze był jakiś crack. Tę misję ogrywałem mając jakieś 6 lat na domowym PC, potem resztę grałem na laptopie kuzyna mając lat 10, stąd zapewne nie pamiętam wszystkiego. W każdym razie można ponad wszelką wątpliwość uznać że moją pierwszą grą było Call of Duty 2, a tego w zasadzie szukałem. Dzięki panowie.

Posted

A i mi się zdarzało, że zagrałem w jakąś grę, ewentualnie obejrzałem jakiś film z dzieciństwa i okazywało się, że zapamiętywałem to inaczej niż było w istocie. ;)

Jak już jesteśmy przy tym temacie - była kiedyś taka nisko-budżetówka - całkiem fajna swoją drogą - Hidden & Dangerous 2, grał ktoś?

Posted

(...)Jak już jesteśmy przy tym temacie - była kiedyś taka nisko-budżetówka - całkiem fajna swoją drogą - Hidden & Dangerous 2, grał ktoś?

No ba :D Bardzo fajna gierka, z chęcią bym pyknął ale niestety zaginęła :(