Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Wspomnienie z "dzieciństwa" Jaka to gra?

Recommended Posts

Posted

Pamiętam jak dawno byłem na wakacjach u kuzynów. Grałem wtedy w jakąś wojenną grę. Jak już wróciłem to zawsze mówiłem, że grałem w Battlefield.

Lecz to pewnie nie jest BattleField, [coś tak mi wpadło w ucho]

Wiem, że jak leciało wtedy w telewizji "Cienka, czerwona linia" to mój kuzyn, który wtedy grał był tam gdzie akcja w filmie.

Pamiętam, że w grze było coś takiego, że dochodziło się do punktu na mapie i dawało swoją flagę zamiast przeciwnika.

No cóż. Będę wdzięczny, jakby ktoś powiedział co ty było :-P

• Replies 60
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• 1 month later...
Posted

Kiedyś na amigę była gra "labirynt" czy jakos tak. Dobry fps :D Ale to wtedy człowiek do liceum chodził, więc dzieciństwo odpada:D

"W potrzasku". I to był eRPeG. Bo jak mniemam waliło sie do takich dziwnych kosmitów czy coś.

Ja kończyłem podstawówkę w tym czasie. :wink:

• 1 month later...
Posted

Pamiętam jak dawno byłem na wakacjach u kuzynów. Grałem wtedy w jakąś wojenną grę. Jak już wróciłem to zawsze mówiłem, że grałem w Battlefield.

Lecz to pewnie nie jest BattleField, [coś tak mi wpadło w ucho]

Wiem, że jak leciało wtedy w telewizji "Cienka, czerwona linia" to mój kuzyn, który wtedy grał był tam gdzie akcja w filmie.

Pamiętam, że w grze było coś takiego, że dochodziło się do punktu na mapie i dawało swoją flagę zamiast przeciwnika.

No cóż. Będę wdzięczny, jakby ktoś powiedział co ty było :-P

Może pierwsza część call of duty? sa tam momenty z filmu o którym wspomniałeś ;D a w call of duty była mapa gdzie z tych bunkrów strzelali z ckmów a twoje wojsko z jakąs flagą biegło ;] (może ten moment utkwił ci w pamieci)

• 3 months later...
Posted (edited)

Mam pytanie co do innej gry. Pamiętam jak przez mgłe. Pewnie niektórzy pamiętają te gry logiczne z różową panterą ( gdzie trzeba było klikać na odpowiednie fragmenty , lub wybierać odpowiednie dialogi). W tej grze był podobny system działania , byliśmy jakimś zielonym kosmitą któremu rozbiło się ufo , i trzeba było chyba kupić części , i naprawić UFO. W trakcie gry spotykliśmy nowe postacie , pamiętam że był tam jakiś ptak. Gra może z ok.2000 roku.

Pamięta ktoś , lub byłby wstanie podać tytuł ? Byłbym wdzięczny ;-)

Edited by Keltuzar
Posted (edited)

Tak , UFO's ! :D Dzięki wielkie , nawet już nie byłem pewny czy ta gra istnieje , czy może mi się coś uroiło ! DZIĘKI! ;-)

Edeit: 13letnia, prosta gierka a nigdzie za darmo nie można ściągnąć ? Paranoja ! :(

Edited by Keltuzar
  • 1 month later...
Posted (edited)

Jeszcze prośba. Pamięta ktoś taką grę : to był symulator, mieliśmy do wyboru parę wojskowych samolotów ( pamiętam że był tam jeden pomalowany "na rekina"). Zaczynaliśmy na pasie startowym. Grałem chyba w demo. Można było strzelac (gdy strzelało się do budynków , wybuchały ). Grafika było lekko spikselowana. Można było robić save'y. Można było zmieniać widok, (gra była w 3d) Kojarzy ktoś ? :)

Edited by Keltuzar
Posted

Jeszcze prośba. Pamięta ktoś taką grę : to był symulator, mieliśmy do wyboru parę wojskowych samolotów ( pamiętam że był tam jeden pomalowany "na rekina"). Zaczynaliśmy na pasie startowym. Grałem chyba w demo. Można było strzelac (gdy strzelało się do budynków , wybuchały ). Grafika było lekko spikselowana. Można było robić save'y. Można było zmieniać widok, (gra była w 3d) Kojarzy ktoś ? :)

A-10 Cuba?