Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted
na każdym ramieniu. Domyślam się że jedna z nich jest wykorzystywana do podpięcia pleców, a druga? Camelbak? Plecak? No i co podpiąć do której klamry(wyższej/niższej)?

To chyba jakaś Pantac'owa modyfikacja w RRV'kach EI nie ma tych klamerek.

• Replies 90
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dla jasności chodzi mi o te zaznaczone na zdjęciu klamry:

phcgvtc901cbal.th.jpg

Szukałem takowych na zdjęciach z eaglowską rrv no i 100% dowodu na istnienie czegoś takiego nie znalazłem. Jedyne zdjęcie na którym widać takie coś jakie udało mi się znaleźć:

bsma.th.jpg

chociaż klamra jest tutaj czarna, a nie piaskowa.

Udało mi się ustalić że klamry bardziej bardziej z tyłu służą do podpięcia pleców, ale po co ta druga para nadal nie wiem.

Posted

Szukałem takowych na zdjęciach z eaglowską rrv no i 100% dowodu na istnienie czegoś takiego nie znalazłem. Jedyne zdjęcie na którym widać takie coś jakie udało mi się znaleźć:

bsma.th.jpg

chociaż klamra jest tutaj czarna, a nie piaskowa.

A to w ogóle jest RRV? Bo ja osobiście pewności nie mam.

By zamontować "plecy" lub MBSS do RRV EI potrzebny jest adapter na szelki (o takie coś: http://cgi.ebay.com/Eagle-Industries-RLCS-...1016181005r3875 )

Posted (edited)

Tak, to na zdjęciu to RRV.

Hop, ten adapter który pokazałeś to stara wersja. Nowsza jest znacznie prostsza - taśma zapinana napem. Na zdjęciu powyżej jest właśnie ten adapter, choć jak widać "plecy" nie są podpięte.

Edited by cavtan
  • 3 months later...
Posted

http://www.ebairsoft.com/eagle-style-rrvv-hawg-p-1883.html

Miał ktoś w rączkach to coś?

Nylon 900d prawie jak cordura ;-)

dokładnie taki sam mają na zbrojowni za 350 zł,biorąc pod uwagę kurs $ nawet nie opłaca się ściągać , zbrojownia napisała mi: " dość estetycznie wykonana jak na chińczyka ".

Z drugiej strony G&P można wyrwać za 285 ,ale nie ma w CB i bez ładownic i plecaka.

Na metkach jest napisane IWIN GEAR

Miał ktoś?,widział ktoś?

• 8 months later...
Posted

Jeśli jest to mbss flyye i rrv flyye to dlaczego by miały nie pasować, jeśli pantac-flyye(w dowolnej kombinacji) to trzeba będzie dokupić 2x męski fastex 25mm(generalnie w konfiguracji jakakolwiek rrv i jakiekolwiek plecy mbss kompatybilność sprowadza się tylko i wyłącznie do fastexów na ramionach mbss'a góra trzeba będzie dokupić pasujące i wymienić z niepasującymi w adapterach).

Posted

Z tego co się orientuje przy konfiguracji Pantac-Flyee trzeba wymienić wszystkie fastexy. Po pierwsze dlatego, że Duraflexy nie są kompatybilne z ITW Nexus. Po drugie plecy od MBSSa Pantaca mają po bokach fastexy 50mm, a Flyee stosuje 40mm.

Posted (edited)

Mam pytanie w sprawie camelbacka do RRV. Chodzi mi o montaż bezpośrednio bez pleców.

Co możecie polecić, prócz standardowego MOLLE System Hydration Backpack?- chodzi o camel pasujący do Flyye

Edited by Raistllin
Posted

Z tego co się orientuje przy konfiguracji Pantac-Flyee trzeba wymienić wszystkie fastexy. Po pierwsze dlatego, że Duraflexy nie są kompatybilne z ITW Nexus. Po drugie plecy od MBSSa Pantaca mają po bokach fastexy 50mm, a Flyee stosuje 40mm.

Trzeba jeśli chcesz korzystać z dolnych pasków pleców, wystarczy przeciągnąć pas lędźwiowy od rrv przez dolne zapięcie pleców(jak widuje się na zdjęciach) i wszystko hula.

• 4 weeks later...
Posted

Panowie, potrzebuję wymiary tego poprzecznego paska służącego do tworzenia szelek H w RRV.

Szerokość jego znam (4cm).

Potrzebna długość całkowita, oraz długości rzepów, tego miękkiego w środku taśmy oraz tego z haczykami na krawędziach tej taśmy.

Zdjęcie z naniesionymi wymiarami lub podaniem samych wymiarów prosiłbym na PW.

Z góry dziękuję.

Posted (edited)

A może frytki do tego?

Co ma znaczyć Twoja wypowiedź, coś Ci się nie podoba że zadałem takie pytanie z prośbą ?

Nie Jesteś zainteresowany pomocą to nie wypowiadaj się na ten temat.

Edited by pawelec84
Posted (edited)

Nie chcę mi się robić fotki, dlatego daje Ci wymiary.

Szerokość 4cm, długość całkowita 45cm.

Szerokość miękkiego rzepa 4cm, długość 17cm.

Szerokość haczyków 4cm, długość każdego 10,5cm.

Pozdrawiam

Edited by MartiN_BB
  • 2 weeks later...
Guest gecko123
Posted (edited)

Jak jest z jakością reodezyjki od G&P? Kosztuje tyle co Fylee, ale jest przeceniony na asgshopie o 100 zł. Mocno odstaje od Flaja, nie mówiąc już o oryginale?

Edited by gecko123
  • 2 years later...