Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted (edited)

Witam, oglądnąłem ponad 100 zdjęć z Kuwejtu i na żadnym nie znalazłem nic co by choć trochę przypominało torbę zrzutową. Więc w tym momencie narodziło się pytanie, czy w 2003 roku w Kuwejcie w US Army używano czegokolwiek co mogło by choć udawać torbę zrzutową?

Jeśli nie używano, to jak radzili sobie żołnierze? Po prostu wywalali puste magi (nie wydaje mi się)?

Pozdrawiam Michał. ;-)

Edited by MwMichal
Posted (edited)

Ogólnie Kuwejt 2003 to nie mój okres, natomist wydaje mi się, że jako zrzut robił zwykły Sustainment Pouch w woodlandzie.

Mądrzejsi poprawią jeśli się mylę. ;-)

Edited by lukaso
Posted

Wyszukałem sobie kilka zdjęć Sustainment Poucha i nie wyobrażam sobie jak to może robić za zrzutową torbę :/. Ani rozcięcia z góry ani na pasie/udzie się zamocować stabilnie nie da :/. Kolejny problem to taki, że ja nie używam IBA z ładownicami w molle II, biegam w IBA z nałożoną LBV, więc najlepszy byłby jakiś kontraktowy worek na pas - tylko czy coś takiego istnieje? No chyba, żeby umocować Sustainment Poucha na panelu udowym, tylko pojawia się kolejne pytanie - jakich panelu udowych używano w Kuwejcie w 2003r.

P.S.Może ktoś zna adres strony gdzie mógłbym znaleźć spis całego wyposażenia US Army w poszczególnych latach?

Posted

Wyszukałem sobie kilka zdjęć Sustainment Poucha i nie wyobrażam sobie jak to może robić za zrzutową torbę :/. Ani rozcięcia z góry ani na pasie/udzie się zamocować stabilnie nie da :/.

Nie wszystkie taśmy muszę byc przeplecione, kombinuj

Kolejny problem to taki, że ja nie używam IBA z ładownicami w molle II, biegam w IBA z nałożoną LBV,

Na to Ci nic nie poradzę

więc najlepszy byłby jakiś kontraktowy worek na pas - tylko czy coś takiego istnieje?

Z tego co mi wiadomo - Nie.

P.S.Może ktoś zna adres strony gdzie mógłbym znaleźć spis całego wyposażenia US Army w poszczególnych latach?

Nie ma tak łatwo :-P

Alternatywą może byc rollypoly od Maxpedition ale nie wiem czy był w tamtym okresie.

Pozdrawiam

Posted (edited)

Wzorek: dzięki, za odpowiedź :). A jak z tymi panelami udowymi? Były jakieś na wyposażeniu?

Volt-220: Problem jest taki:

na IBA go nie zamocuję bo wszystkie paski do przeplatania są zasłonięte przez LBV, natomiast na pasie LC3 nie będzie się stabilnie trzymać :/. No ale cóż to chyba jedyna opcja więc nie narzekam i chyba tak zrobię.

Dziękuję Wszystkim którzy odpowiedzieli w temacie ;)

Edited by MwMichal
Posted (edited)

Wzorek: dzięki, za odpowiedź :). A jak z tymi panelami udowymi? Były jakieś na wyposażeniu?

leg extendery z MOLLE II ale na nim sustaiment Ci się nie zmieści

natomiast na pasie LC3 nie będzie się stabilnie trzymać :/. No ale cóż to chyba jedyna opcja więc nie narzekam i chyba tak zrobię.

Weź kilka zipków (opaski zaciskowe) i ustabilizuj go ;-)

Edited by Wzorek
Posted

Mógłbym, ale z kieszeni to łatwo mi magazynki powypadają jak będę gdzieś leżał, szybko padał na ziemię itp. Wiem z własnego doświadczenia, bo zgubiłem tak już 2 magi które były w torbie zrzutowej z miwo. Wszystkie te bajery w stylu klapki, gumki itd. po prostu nie zdały egzaminu, więc doszedłem do wniosku, że torba zrzutowa po prostu musi być głęboka - kieszeń tych warunków nie spełnia ;). Zostaję przy sustainmencie :)