Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Zasady tworzenia scenariuszy - poradnik

Recommended Posts

Posted

dzieki a ju zmyslalem ze nikt mojego tekstu nie przeczyta

co do twojego scenariusza wolalbym aby byl w osobnym watku

moj tekst dotyczy zasad a nie konkretnych scenariuszy

Posted

Scenariusz Grisznaka zamieszcze na WMASG razem z innymi "oczekującymi" jak tylko do tego dotrę :? Grisznaka i wszystkich oczekujących i zniecierpliwionych gorąco przepraszam za te opóźnienia.

Posted

Rezul,

dzieki a ju zmyslalem ze nikt mojego tekstu nie przeczyta

co do twojego scenariusza wolalbym aby byl w osobnym watku

moj tekst dotyczy zasad a nie konkretnych scenariuszy

Przepraszam bardzo. Chciałem po prostu się z kimś podzielić. Pomysły pączkują mi w głowie jak drożdże. Jeśli chcesz, to podeślę Ci kilka. Na przykład "Operacja Ciężka Woda". Jest tam ograniczona ilość amunicji i "zrzuty zaopatrzenia z powietrza".

Czy mogę liczyć na Twoją pomoc w kwestii wklejenia pliku graficznego z dysku na stronę forum?

Pozdrawiam

Grisznak

Guest Kret
Posted

Dobry poradnik. Fajnie, że ktoś się podjął klasyfikacji tego wszystkiego.

Jedyne, co mnie tam może nieco rozczarowuje, to definicja i określanie gier na żywo, ale też ten termin został tu nieco na siłę przyciągnięty. W airsofcie czystych LARPów się prawie nie robi, bo LARP nie wymaga zasad rozgrywki (nie ma wygranych i przegranych, co trudno wprowadzić w airsofcie). Proponowałbym ograniczyć się do realistycznej odmiany airsoftu, tak więc zamiast LARPa używać określenia Mil-Sim, czyli symulacja militarna. Tak właśnie definiujesz LARPy (błędnie, bo naprawdę definiujesz właśnie Mil-Simy).

Pozdrawiam i zapewniam, że z poradnika na pewno skorzystam przy organizowaniu "szczelanek".

Kret

Posted

Poradnik bardzo ciekawy. Taki "kop" dla tych którzy chcą coś zrobić ale nie wiedzą od czego zacząć :wink: Mi bardzo przypadł do gustu, po przeczytaniu juz mam w głowie pare ciekawych pomysłów na strzelanki które napewno zrealizuje w najbliższym czasie :wink: