echelon_ Posted September 15, 2009 Report Posted September 15, 2009 Co lepsze? BI-3381M (M4 SIR) http://www.taiwangun.com/shop,show,605 SC-01 (SCAR-L) http://www.taiwangun.com/shop,show,1248 z taiwanu? Grzecznie mówię, że odnośnie obu giwer to przewertowałem tu chyba wszystkie tematy. Którą wybrać? Czy SCAR pomimo swoich problemów ze szczelnością jest opłacalny kiedy porównać go z M4? Szczerze mówiąc to nie za wiele tu informacji o tej M4. Zakładam, że na starcie wymieniam gumkę a z czasem lufę na preckę 363mm 6,03mm. Gdyby pojawiły się głosy, że obie giwery to jednak za tę dzisiejszą cenę kupy to nie odmówię propozycjom innych giwerek w tym przedziale cenowym (700zł max. 700 a nie czasem 799 ;) ) Dzięki za odpowiedź. Quote
KravMaga Posted September 25, 2009 Report Posted September 25, 2009 właśnie nabyłem SIRa.Nic o nim nie wiem bo wczoraj przyszedł i jeszcze nie strzelałem.Jedno jest pewne wygląda bardzo fajnie i trzyma sie kupy .Postrzelam to coś popisze . Quote
echelon_ Posted September 25, 2009 Author Report Posted September 25, 2009 Z braku laku oraz ograniczonych środków finansowych zarezerwowanych na zwiększone zapotrzebowanie na alkohol w związku ze zbliżającym się rokiem akademickim również wybrałem SIRa. Faktycznie ładnie giwera trzyma się kupy, do łoża na baterię powinna wejść nawet 12V na mini ogniwach a jedyne co mnie lekko irytuje to sposób w jaki łoże na baterie jest zamykane. Po strzelaniu bojowym w towarzystwie zaprzyjaźnionego Szponu postaram się na więcej konkretnych zdań w związku z brakiem większej ilości informacji na forum. Quote
KravMaga Posted September 29, 2009 Report Posted September 29, 2009 Z braku laku oraz ograniczonych środków finansowych zarezerwowanych na zwiększone zapotrzebowanie na alkohol w związku ze zbliżającym się rokiem akademickim również wybrałem SIRa. Faktycznie ładnie giwera trzyma się kupy, do łoża na baterię powinna wejść nawet 12V na mini ogniwach a jedyne co mnie lekko irytuje to sposób w jaki łoże na baterie jest zamykane. Po strzelaniu bojowym w towarzystwie zaprzyjaźnionego Szponu postaram się na więcej konkretnych zdań w związku z brakiem większej ilości informacji na forum. taaaaaaaa..zzamykanie jest dziadowskie .Trza będzie chyba zabezpieczać izolacją .Ale generalnie wszystko lala.Założyłem koli,dokupiłem właśnie oświetlenie a zimą wymienie pewnie gumke i springa na markowe .Powinno hulać. Quote
Aesir Posted October 14, 2009 Report Posted October 14, 2009 Witam, Czy Panowie właściciele moglibyście napisać już co nieco więcej o tej replice? :) Szczególnie interesuje mnie SIR tzn. czy całość jest z tworzywa, czy też szyny są metalowe, a podstawa z tworzywa. A poza tym, to tak ogólnie jak się Wam repliki sprawują :) Quote
Nowhereman Posted October 21, 2009 Report Posted October 21, 2009 Z tworzywa jest tylko dolna podstawa SIR-a, chwyt i kolba. Cała reszta z metalu-szyny też metalowe. Quote
alientm Posted October 28, 2009 Report Posted October 28, 2009 Ok napisze małe info dla potomnych poszukujących czegoś o BI-3381M. Na razie tzw "pierwsze wrażenie" Wczoraj dostałem replike, zakupiona w Tajwangunie. Zakupiłem jeszcze 2 zapasowane magazynki i batke wiec wywalczyłem przesyłke kurierem free po wpłacie na konto. Po wyjęciu repliki z pudelka i szybkich oględzinach - qfa czy to to co miałem dostać ? FULL METAL - w tym wypadku oznaczał kawał plastykowej kolby, oraz paktycznie cały dolny koszyk z risami. Kolba - lata na możliwie wszystkie strony, foregrip oczywiscie tez plastyk i też trzyma się kiepsko. Gorny ris jest jakis krzywy i nie do konca jest pomysl jak to zmienic (nie znalalzem regulacji). Magazynek oryginalny jest strasznie luźny. Byłem bardzo zniesmaczony, mając w domu G36C w której od nowości wszystko jest mega sztywne tu spodziewałem się czegoś więcej. Dzisiaj jestem juz troche spokojniejszy, replike obejrzał kolega który miał taką samą, miał też styczność z M-kami w podobnych cenach - żekomo wszystko w normie, trochę taśmy i niby da się to jakoś usztywnic. Nie strzelałem jeszcze, przestrzelona przez serwisantów ma srednio 405fps, zmieniona była przy zakupie gumka na Guardera (przeźroczysta) bo innych nie było w momencie zamówiania. Wizualnie replika fajna, ale już patrząc na szczegóły osobiście jestem dość rozczarowany, może za dużo wymagam od chińczyka za ~550zł, lecz jesli chodzi o wykonanie G36C od JG wypadło duzoooo lepiej. Quote
echelon_ Posted October 28, 2009 Author Report Posted October 28, 2009 A gdzieś ty widział metalową kolbę do eMek? Quote
Johann Posted October 28, 2009 Report Posted October 28, 2009 A tutaj: http://www.taiwangun.com/czesci_i_akcesori...6_p_j-1322.html :-F Quote
echelon_ Posted October 28, 2009 Author Report Posted October 28, 2009 Chodziło mi o tę co jest. Jak to się nazywa? S-F? Quote
Recommended Posts