Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted (edited)

Piszę bo mam konkretny problem: ostatnio podczas manewrów mój kałach CM.039U nagle zaczął się 'dusić' i wypluwać po 2-3 kulki, które krótko po wylocie z lufy zawijają w dół.

Co może być tego przyczyną i jak temu ew. zaradzić?

pytanie numer 2:

Czy w 'nieruszanym' GB cymy v.3 mogę bez przeszkód zainstalować wzmocnioną listwę dosyłacza (np. z Guardera) ?

http://www.taiwangun.com/shop,show,1587

Edited by Sledziu_w
Posted (edited)

Zacinki kulek w lufie - zmień kulki, wyczyść lufę, daj HU na zero. Grzebał ktoś przy zespole lufy/komory? Zmieniałeś gumkę może/lufę/cokolwiek? A po cóżesz zmieniać popychacz/listwę dosyłacza/tappet plate/jak sobie tam chcesz? Stary się "popsół"?

Edited by Gogin
Posted

nie, nic nie zostało zmieniane, a po wyczyszczeniu lufy i zmianom ustawień hop-up'u dalej ten sam problem.

tak... stary się 'popsuł' ;] złamał się ten plastik (środkowy uchwyt), który 'trzymał' sprężynkę...

Posted

tak... stary się 'popsuł' ;] złamał się ten plastik (środkowy uchwyt), który 'trzymał' sprężynkę...

No to jak w ogóle replika strzela? W sumie może i tak, ale dziwne troszkę. No nic, to wymień popychacz i wsio.