Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

• Replies 111
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

2 zdjęcia "delty" które udało mi się znaleźć. Widać pokrowców na hełmy w nowym kamuflażu jeszcze nie dostali. ;)

4206229583225bcd870eo.th.jpg 4206229541b18dc3243eo.th.jpg

Osobiście nowy wzór mi się podoba.

W UCP przeszkadzało mi, że gdy robiło się ciemno, szaro-białe piksele strasznie odbijały się od otoczenia. Tu jest ich mniej, a więcej CB, myślę więc że nie będzie źle. :)

Posted

PC, pokrowce i ładownice też w starym UPC. To nowość więc jeszcze troche czasu upłynie zanim wymienią wszystko.

Swoją drogą świetnie się sprawdza w otoczeniu na zdjęciach ten mundur. Aż mi się spodobał...

Posted

Tak samo jak w testach przed wprowadzeniem UCP sprawdziły sie lepiej inne kamuflaże i ...wprowadzili UCP ;-)

Podobnie jak u nas z Wistem ..kolega w pułku testował -opisali jako zupełnego gniota ..i co? ..dostali Wista ;-)

Posted

Nie przesadzaj, nie jest jakoś szczególnie straszny (to nie szok na poziomie tego, który przeżyliśmy, w momencie wprowadzenia UCP). Dodanie kontrastowego koloru sprawiło, że wzór w ogóle "działa", a nie jest jedynie jednokolorową plamą.

Posted

I pytanie - czy nie można tak było od razu z tym "coyotem" jako czwartym kolorem?

Szkoda, że nylon tak słabo łapie kolor, bo bym swoją bluzę i torbę wyprał w "herbacie".

Posted

No właśnie w moim osobistym odczuciu dodanie CB do tych szarości wygląda jakby ktoś przepuścił kupę przez wentylator za którym znajdowało się "stare" UCP ;)

Szkoda, że dalej wyrażasz się w kategoriach estetycznych ("ładne"/"nieładne").
Posted
Szkoda, że dalej wyrażasz się w kategoriach estetycznych ("ładne"/"nieładne").

A widziałeś, żeby brzydki kamuflaż był skuteczny?

Tylko ładne kamuflaże są skuteczne: tigerstrip, MC, finnpat, itp.

Posted (edited)

Finnpat? Kto wymyślił to wymyślił? Jakiś nowy kamuflaż fiński, nowy po fraktalowym m/05? :P

Co do tematu. W warunkach afgańskich sprawdza się ciekawie, przynajmniej na zdjęciach. Choc nadal razic może zatrważająca szarośc we wzorze. Hmmm... Beton?

Edited by zombie_snake
Posted (edited)

Ładny czy nie, ja jestem za!

Teraz zdjęcia które przed chwilą wygrzebałem na facebooku.

Na ostatnim widać że żołnierz ma już pokrowiec na hełmie w "delcie".

21833223063009502921017.th.jpg 21833223063004502921017.th.jpg 21833223063019502921017.th.jpg

Edited by noah
Posted
Finnpat? Kto wymyślił to wymyślił? Jakiś nowy kamuflaż fiński, nowy po fraktalowym m/05?

Skrót myślowy, oczywiście chodzi o m/05.

Po prostu powoli przestają pamiętać nazwy i skróty tych wszystkich kamuflaży.